Menu
Niewsbrief

Fabrikant portret

Nohrd. Houten sportuitrusting

Houten sportuitrustingHouten sportuitrusting

Dominik Kuprecht, zelf afkomstig uit de professionele roeisport, verkoopt de WaterRower sinds 1994 in Duitsland. Het idee om andere bijna slijtagevrije sportuitrustingen te bouwen van natuurlijke, hernieuwbare materialen ontkiemde snel en werd zijn roeping. Met zijn sportartikelenfabrikant Nohrd ontwikkelt en produceert hij nu sportartikelen die "vanuit de ziel" tot ons spreken: duurzaam, doordacht, multifunctioneel, zinvol uitbreidbaar met weinig accessoires - zonder franje. Bovendien zijn ze zo ontworpen dat ze weinig plaats innemen in huis en bovendien een goed figuur slaan.

Maar niet alleen de toestellen, ook de productie is voorbeeldig (de deuren staan altijd open voor bezoekers): het hout komt uit Duitsland, de productie gebeurt ter plaatse, met elektriciteit die wordt opgewekt door de eigen fotovoltaïsche systemen op het dak, en materiaalresten worden volledig gerecycleerd in de productiecyclus.

Giro d'Italia, Tour de France of rustig trappen. De Nohrd Bike fietsergometer

Nohrd Bike fietsergometer

Wat voor een straatfiets ondenkbaar zou zijn, maakt de fietsergometer van Nohrd niet alleen visueel tot een buitengewoon sporttoestel, maar zorgt er ook voor dat hij moeiteloos in elk huis kan worden geïntegreerd zonder er als een vreemd lichaam in te lijken: het frame is gemaakt van massief hout. De Nohrd Bike fietsergometer maakt ook indruk door zijn technologie, want het vliegwiel wordt aangedreven door een beschermd, geavanceerd planetair tandwiel en niet, zoals gebruikelijk, door een riem. Het innovatieve type versnelling en de wrijvingsloze en dus slijtagevrije remtechniek door wervelstroom maken van de fietsergometer een duurzame trainingspartner die onopvallend in elk huis past en bovendien weinig plaats inneemt. Dankzij zijn compacte ontwerp neemt hij slechts 60 × 80 cm ruimte in beslag en kan hij indien nodig gemakkelijk opzij worden geschoven via twee met rubber beklede wieltjes.

€ 3.295,00

Sportuitrusting vermomd als meubilair. De Nohrd TriaTrainer

Nohrd TriaTrainer

Een apparaat. Drie posities. Veelzijdige opleiding

TriaTrainer, Walnoot

Als fitnesstoestel dient de TriaTrainer van Nohrd voor de training van de buik-, rug- en bilspieren. Het zou echter veel juister zijn om het fitnessmeubilair te noemen, omdat het als een echt meubelstuk wordt geleverd - hoewel het niet noodzakelijkerwijs als zodanig moet worden gebruikt, is het niettemin op de beste timmerwijze vervaardigd: Het frame is gemaakt van massief Duits hout, de bewegende delen zijn verbonden door stevige metalen scharnieren, en het mechanisme voor het verstellen van de voetsteun is ook van metaal gemaakt. De schuimrubberen bekleding is bekleed met zwart kunstleer. Dankzij het materiaal, het design en het kleine oppervlak (opgevouwen neemt hij slechts 90 x 35 cm vloeroppervlak in beslag) kunt u de TriaTrainer met een gerust hart in uw huis plaatsen; het enige dat zal opvallen is de asymmetrische vorm. Dit is te danken aan zijn verschillende functies.

€ 645,00
Noot

De TriaTrainer staat met delen van het frame direct op de vloer, zodat gevoelige vloeren en ook het frame zelf bekrast kunnen worden. Wij raden aan zo nodig een trainingsmat te gebruiken of vilten glijders aan te brengen op de desbetreffende delen van het frame.

Andere onderwerpen

SportuitrustingSportuitrusting

Al sinds onze dierlijke voorouders miljoenen jaren geleden uit het water tevoorschijn kwamen en het land veroverden, is een goed evenwicht een onmisbare voorwaarde om de zware strijd van het bestaan te overleven. Het vestibulaire systeem, dat verantwoordelijk is voor het evenwichtsgevoel, ontwikkelt zich niet toevallig in de baarmoeder, maar pas na de geboorte wordt het getraind door allerlei uitdagingen - van rollen tot zitten tot lopen. Op deze pagina bieden wij u enkele toestellen aan om het evenwichtsgevoel te bewaren, maar ook om kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie te trainen.

Ontdek nu
Menu