Brütting

Loopschoen voor alle terreinen

Zwart
Brütting
Loopschoen voor alle terreinen
Zwart
  Zwart
  € 229,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Geschikt voor off-road gebruik. Gemakkelijk schoon te maken

  De "Astroturfer" is ontworpen voor off-road wandelen. Het loopvlak heeft zelfs grip op een vochtige, oneffen ondergrond, en het bovenmateriaal van zwart, volnerf en ingevet rundleer is gemakkelijk te reinigen en te onderhouden, zelfs bij zwaarder vuil. De originele Brütting leest geeft de schoen een kenmerkende anatomische vorm met een bolvormige hiel en aangegeven orthopedische gewrichtssteun, die terugkomt in het voetbed. De schokabsorberende zool heeft een drielaagse constructie met slijtvaste rubberen buitenzool, wig en doorlopende tussenzool van celrubber. De zoolrand en de achterste kap zijn versterkt met rubber, en er is een extra lederen kap over de teen.

  Brütting. Echte hardloopschoenen, gemaakt door schoenmakers.

  Sinds eind jaren zestig produceert Brütting sportschoenen die in nauwe samenwerking tussen Eugen Brütting uit Neurenberg en trainers en sporters zijn ontwikkeld en vandaag de dag nog steeds "handgemaakt in Duitsland" zijn. Brütting schoenen zijn overal schoenmakerij. Ze zijn gebouwd op een leest die meer gebogen is dan de gebruikelijke leesten. De voet wordt bij de hiel omsloten door een zacht aanvoelende randvoering. De neus is met rubber versterkt. De zoolconstructie maakt geen gebruik van de tegenwoordig gebruikelijke methoden (schuimplastic met lucht of gel, enz.) en lost de taak van het dempen van de stap op een conventionele, schoenmakerswijze op. In combinatie met de plantaardig gelooide binnenzool van rundsplitleer en de volledige varkensleren dekzool zorgt dit voor een middelharde stap - men moet geen boterzacht "inzakken" verwachten.

  Brütting en de anderen

  Sinds we Brütting leren hardloopschoenen op de markt brengen, krijgen we te horen dat dit een aanslag is op de gewrichten van onze nietsvermoedende klanten, omdat we ze de zegeningen van de vooruitgang op het gebied van tussenzool-compressie-gel-zool, die al tientallen jaren jaarlijks wordt uitgestort, onthouden hebben. Het heeft ons altijd verbaasd dat hardloopschoenen uit de jaren zestig vandaag een groot orthopedisch risico vormen, want in de tijd die sindsdien is verstreken, is er weinig veranderd op het gebied van anatomie en baanbouw, maar wel veel op het gebied van sportmodemarketing. In dit verband verbaast het ons niet dat de grote merken nu wat minder gel en compressie gebruiken, omdat kritische stemmen opmerken dat de overkussing van de huidige sportschoenen de spanning alleen maar verplaatst en een trainingseffect vertraagt. We houden ons in en laten het aan u over of u deze leren sportschoenen daadwerkelijk gebruikt om te trainen of alleen voor de après-sport. Want - en dit is een van de belangrijkste verschillen - ze snijden ook een goed figuur voor de laatste.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 38541

   Bovenmateriaal koeienhuid (dikte 1,8 mm), chroomgelooid. Voering polyester (microvezel). Leren binnenzool, rubberen buitenzool. Gemaakt in Duitsland.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen