Algemene Voorwaarden

Deze contractuele voorwaarden zijn van toepassing op telefonisch, schriftelijk en via het internet geplaatste bestellingen.

1. Totstandkoming van het contract

De presentatie van de goederen in de online-shop vormt geen juridisch bindend aanbod, maar een algemene informatie. Door te klikken op de knop "Tegen betaling bestellen", in het geval van betaling met PayPal de knop "Koop nu en ga door naar PayPal" en door de vereiste gegevens in te voeren bij PayPal, doet u een bindend aankoopbod voor de goederen in het winkelmaand. Onmiddellijk na het afronden van het bestelproces ontvangt u een orderbevestiging per e-mail. Als u met een kredietkaart of PayPal betaalt, komt de koopovereenkomst tot stand na ontvangst van de orderbevestiging. Als u vooraf of via iDeal betaalt, wordt het contract gesloten op het moment van de overschrijving. Voor alle andere betalingswijzen komt de koopovereenkomst tot stand zodra u onze bevestiging van verzending per e-mail hebt ontvangen; ten laatste echter wanneer u de goederen ontvangt.

2. Informatie over het herroepingsrecht

Herroepingsrecht
U hebt het recht binnen veertien dagen zonder vermelding van redenen deze overeenkomst te herroepen.

De herroepingstermijn bedraagt veertien dagen vanaf de dag waarop u of een door u genoemde derde, die niet de vervoerder is, de laatste goederen in ontvangst heeft genomen.

Om gebruik te maken van uw herroepingsrecht dient u ons (Manufactum GmbH, Hiberniastraße 5, 45731 Waltrop, Duitsland, Telefoon: 0800 2626101, E-mail: info@manufactum.nl) door middel van een duidelijke verklaring (bijv. een e-mail) van uw beslissing deze overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor het meegeleverde voorbeeld-herroepingsformulier gebruiken, wat echter niet verplicht is. Voor het waarborgen van de herroepingstermijn is het voldoende, dat u de kennisgeving over uw beroep op het herroepingsrecht voor afloop van de herroepingstermijn verstuurt.

Hier vindt u het voorbeeld van een annuleringsformulier in PDF-formaat.

Gevolgen van de herroeping
Als u dit contract annuleert, dienen wij u alle betalingen, die wij van u hebben ontvangen, inclusief de leveringskosten (behalve de bijkomende kosten, die daaruit resulteren, dat u voor een andere soort levering als de door ons aangeboden, gunstigste standaardlevering heeft gekozen), zonder verzuim en uiterlijk binnen veertien dagen terug te betalen, gerekend vanaf de dag, waarop de kennisgeving over uw annulering van dit contract door ons werd ontvangen. Voor deze terugbetaling maken wij gebruik van hetzelfde betaalmiddel, dat u voor de oorspronkelijke transactie hebt gebruikt, tenzij uitdrukkelijk iets anders werd overeengekomen; wij zullen in geen geval kosten voor deze terugbetaling in rekening brengen. Wij kunnen de terugbetaling weigeren, totdat wij de goederen retour hebben ontvangen of totdat u een bewijs hebt geleverd dat u de goederen hebt geretourneerd, al naargelang wat eerder plaatsvindt.

U hoeft alleen de waardevermindering van de goederen te betalen als deze waardevermindering het gevolg is van een behandeling van de goederen die niet noodzakelijk is voor het testen van de kwaliteit, de kenmerken en de werking van de goederen.

Einde van de informatie over het herroepingsrecht

3. Niet-bestaan van het herroepingsrecht

Overeenkomstig § 312g, lid 2, van het Duitse burgerlijk wetboek (BGB) bestaat er geen recht op herroeping, onder meer bij overeenkomsten voor de levering van

 • goederen die niet geprefabriceerd zijn en voor de vervaardiging waarvan een individuele keuze of bepaling door de consument doorslaggevend is of die duidelijk zijn afgestemd op de persoonlijke behoeften van de consument,
 • verzegelde goederen, die op basis van de gezondheidsbescherming of de hygiëne niet geschikt zijn om te retourneren, als de verzegeling na de levering is verwijderd,
 • geluids- of video-opnamen of computersoftware in een verzegelde verpakking indien het zegel na de levering is verwijderd.

4. Levering

Leveringen zijn enkel mogelijk binnen Nederland.

De levering geschiedt, voor zover niet anders vermeld bij het artikel, via een pakketdienst.

Bij omvangrijke goederen bieden wij een bezorgdienst per expediteur bij u thuis, indien dit op het artikel wordt geadverteerd. Voorwaarde is dat de gebruikelijke toegang via het trappenhuis gewaarborgd is. Gelieve de betrokken expediteur zo spoedig mogelijk van eventuele belemmeringen in kennis te stellen.

De goederen worden slechts in voor huishoudens gebruikelijke hoeveelheden afgeleverd.

5. Wet ter bescherming van jongeren

Overeenkomstig de Wet ter bescherming van jongeren leveren wij alcoholische drankjes alleen aan personen die minstens 18 jaar oud zijn.

6. Klachten

Mochten geleverde artikelen duidelijke materiaal- of productiefouten hebben, waartoe ook transportschade behoort, dient u dergelijke fouten direct tegenover ons of de medewerker van de transportdienst, die de goederen levert, te melden. Als u er vanaf ziet een dergelijke klacht in te dienen, heeft dit geen consequenties voor uw wettelijke rechten.

7. Geldigheid van de prijzen

De prijzen vermeld op www.manufactum.nl zijn Euro prijzen (incl. wettelijke belasting).

8. Minimum bestelwaarde

Er bestaat een minimum bestelwaarde van € 10. Houd rekening met de geldende verzendkosten.

9. Verzendkosten per bestelling

Voor elke bestelling rekenen wij doorgaans € 3,95 per levering. Wij behouden ons het recht voor om ook deelleveringen te doen, maar dit zal geen extra kosten voor u met zich meebrengen. Vanaf een bestelwaarde per leveradres van meer dan € 30 vervallen de verzendkosten.

Voor artikelen die vanwege hun afmetingen niet in een standaard pakket kunnen worden verstuurd (volumegoederen), brengt de transporteur servicekosten in rekening, die wij doorberekenen. De toeslag voor volumegoederen van € 20 moet worden voldaan, zodra tenminste één volumegoed tot de bestelling behoort. Voor zover alle artikelen met een toeslag voor volumegoederen worden geretourneerd, zullen wij ook de toeslag vergoeden.

Bij speciale op maat gemaakte goederen of bestellingen van artikelen die niet in de catalogus staan, bieden wij u individuele verzendkosten aan.

10. Betaling

U kunt kiezen uit de volgende betaalmethoden:

 • iDeal
  Als u een bankrekening in Nederland hebt, kunt u met iDeal online betalen in de vertrouwde en veilige betaalomgeving van uw eigen bank. iDEAL is een directe online overboeking van uw bankrekening naar de bankrekening van Manufactum. Hierdoor kunnen we uw product direct leveren als het op voorraad is. iDEAL is gemakkelijk omdat alle betaalgegevens voor u worden ingevuld. Ook weet u direct of de betaling geslaagd is en de betaling is meteen zichtbaar op uw rekeningoverzicht.
 • Creditcard
  U kunt bij ons met creditcards van VISA en Mastercard betalen. Dankzij de modernste versleutelingstechnieken, zoals de Secure Socket Layer (SSL) en de 3-D Secure procedure, is er maximale veiligheid. Alle bestel- en creditcardgegevens worden alleen gecodeerd verzonden. Tijdens het bestelproces hebben wij naast het kaartnummer, de vervaldatum en de creditcardmaatschappij ook het controlecijfer van de kaart nodig. Dit drie- of viercijferige nummer staat op de achterkant van uw creditcard.
 • PayPal
  Betaal uw bestelling gemakkelijk, snel en veilig met PayPal. Als u PayPal als betaalmethode kiest, wordt u aan het einde van het bestelproces doorgestuurd naar PayPal. Hier kunt u inloggen met uw gebruikersgegevens en de betaling bevestigen of een PayPal-rekening openen en vervolgens de betaling bevestigen. U wordt dan teruggeleid naar onze online winkel.
 • Vooruitbetaling
  Indien u uw bestelling vooraf wilt betalen, ontvangt u de betalingsinformatie per e-mail na het afronden van de bestelling. Wij vragen u het bedrag binnen 14 werkdagen na bestelling vooraf te betalen. De goederen zijn zo lang voor u gereserveerd. Vermeld bij uw overschrijving alleen de bestemming die op de voorschotfactuur staat vermeld. Anders kan uw betaling niet worden toegewezen.

Wij behouden ons het recht voor u alleen bepaalde betalingsmethoden aanbieden.

11. Cadeaubonnen

 1. U kunt bij ons PDF-cadeaubonnen ter waarde van € 10 tot € 500 kopen ("Cadeaubonnen"). Deze kunnen alleen per creditcard worden betaald.
 2. De totale waarde van de cadeaubonnen mag niet meer bedragen dan € 500 per bestelling. Het is niet mogelijk een cadeaubonnen te kopen door een andere cadeaubon in te wisselen.
 3. De cadeaubonnen kunnen worden ingewisseld tijdens een aankooptransactie na aankoop van de tegoedbon. Verrekening achteraf met afgeronde aankooptransacties is niet mogelijk. Een uitbetaling van het bedrag van de cadeaubon is ook niet mogelijk.
 4. De cadeaubon kan gecombineerd worden met andere acties en tegoedbonnen.
 5. Als het tegoed van de cadeaubon niet voldoende is voor de bestelling, kan het verschil met de aangeboden betalingsmogelijkheden worden vereffend. Gedeeltelijke inwisseling is mogelijk, de restwaarde blijft dan op de cadeaubon staan.
 6. De cadeaubon is overdraagbaar en tijdelijk begrensd geldig. Het dupliceren, bewerken of manipuleren van de cadeaubonnen is niet toegestaan.

12. Eigendomsvoorbehoud

De goederen blijven tot de volledige betaling ons eigendom.

13. Alternatieve geschillenbeslechting

De EU-commissie biedt de mogelijkheid voor online-geschillenbeslechting op een door haar geëxploiteerd online-platform. Dit platform is bereikbaar via de externe link https://ec.europa.eu/consumers/odr/. Wij zijn niet verplicht en bereid om deel te nemen aan beslechtingsprocedures voor een consumenten-geschillencommissie.

14. Taal van de overeenkomst/opslag van de besteltekst

De contractuele overeenkomst geschiedt in de Nederlandse taal. De details van uw bestelling worden u ter beschikking gesteld in de orderbevestiging die u per e-mail wordt toegezonden. De tekst van het contract wordt niet opgeslagen. U kunt deze algemene voorwaarden te allen tijde opslaan of afdrukken. In de mail die u na de orderbevestiging ontvangt, getiteld "Uw bestelnummer", worden ook deze algemene voorwaarden aan u verstrekt.

15. Toepasselijk recht

Het recht van de Bondsrepubliek Duitsland is van toepassing met uitsluiting van het Verdrag der Verenigde Naties inzake internationale koopovereenkomsten betreffende roerende zaken. Indien u een verbruiker bent die buiten de Bondsrepubliek Duitsland woont, kan ook het recht van het land waar u gevestigd bent van toepassing zijn indien het gaat om dwingende bepalingen.

16. Aanbiederidentificatie

Manufactum GmbH
Hiberniastraße 5
45731 Waltrop
Duitsland
Kantongerecht Recklinghausen HRB 7982
Bedrijfsleider: Alexander Peters, Kai Steffan
Voorzitter van de adviesraad: Sergio Bucher

» Algemene voorwaarden als PDF downloaden/afdrukken