Menu
Niewsbrief

Fabrikant

Epochal werk in zilver gewaad. Schrijfgerei van Waldmann

Schrijfwaren van WaldmannSchrijfwaren van Waldmann

(Ongecorrodeerd) zilver is in staat om ongeveer 99% van het invallende zichtbare licht te weerkaatsen, meer dan enig ander edelmetaal. Een van de bijzondere kenmerken van dit bijna wit glanzende metaal is de aangename warmte die het uitstraalt, zowel visueel als haptisch - een uitzonderlijk verschijnsel dat alom wordt gewaardeerd. Zilver wordt ook zo hoog gewaardeerd als materiaal voor schrijfinstrumenten, want afgezien van alle esthetiek heeft een zilveren lichaam een aangename zwaarte in de hand. En ten slotte biedt het edelmetaal een tegenwicht tegen de welig tierende wegwerpmentaliteit.

Een vulpen of biros van zilver is een schrijfinstrument dat met zorg moet worden behandeld en dat een inherente continuïteit heeft, ook door de eeuwen heen: hij blijft niet rondslingeren of wordt zelfs weggegooid als hij alleen maar bijgevuld hoeft te worden. En men laat het gracieus verouderen wanneer het in de loop van de tijd - zilverpoetsdoek of niet - het patina krijgt dat kenmerkend is voor zilver.

Waldmann produceert sinds 1918 sterling zilveren schrijfinstrumenten in Pforzheim, het aloude centrum van de juwelenproductie. Het fijn bewerkte guillocheerdecor toont de affiniteit van de ambachtsman met het decoratieve werk, terwijl tientallen jaren ervaring binnenin tot uiting komen in een gewetensvol geconstrueerd mechanisme: een praktisch sieraad dat soepel functioneert. Bij de juwelier kan ook een naam - of een bekentenis - worden gegraveerd.

Andere onderwerpen

Kaweco schrijfinstrumentenKaweco schrijfinstrumenten

Bescheidenheid is een deugd. En Kaweco schrijfinstrumenten blinken uit in deze discipline. Pretentieloos en delicaat van uiterlijk, onthullen de vulpennen en hun verwanten hun innerlijke grootsheid pas bij nadere inspectie. En dit is al de tweede generatie. Sinds 1995 worden klassiekers uit het assortiment, waaronder in de eerste plaats de achthoekige Kaweco Sport, opnieuw geproduceerd onder een andere naam. Beproefd in vorm en functie, geperfectioneerd in mechaniek.

Ontdek nu
VulpenVulpen

Pas op gevorderde (school)leeftijd, wanneer het gebruik van de vulpen vanzelfsprekend is geworden, komt het handschrift volledig tot ontwikkeling en wordt het onmiskenbaar individueel. "Technisch", het effect van de vulpen het ontwikkelen van een persoonlijk handschrift heeft eenvoudige redenen ...

Ontdek nu
Menu