Menu
Niewsbrief

Fabrikant portret

Rofa werkkleding - onverwoestbaar door het dagelijkse (werk)leven

Werkkleding - dat klinkt als vuil en, zoals ze hier in het Ruhrgebied zeggen, hard werken. En laten we eerlijk zijn, dat is vaak precies het geval. Werkjassen, broeken en soortgelijke artikelen moeten dus tegen een stootje kunnen. Het door de eigenaar geleide familiebedrijf Rofa beantwoordt aan deze behoefte: robuuste en hoogwaardige kledingstukken voor de meest uiteenlopende stressscenario's, maar die zich ook in het dagelijks leven bewijzen. Wie is er verbaasd? De strikte scheiding tussen beroepsleven en vrije tijd is immers al lang van de baan, vooral als het gaat om geschikte kleding.

Dit is waar de draden samenkomen. Werkkleding van Rofa.

Bij Rofa worden al meer dan 100 jaar de draden getrokken: het bedrijf uit het zuiden van Nedersaksen werd in 1897 opgericht als weverij en produceerde 70 jaar lang uitsluitend hoogwaardige stoffen voor externe verwerking, voordat de eigenaars in 1967 besloten de draden ook daarna in handen te houden en zich op het terrein van de confectie te begeven. Als een van de laatst overgebleven textielproducenten in Duitsland werkt Rofa nog steeds op een volledig geïntegreerde manier: van het scheren, de eerste stap in het weefproces, via de afwerking van de weefsels, d.w.z. het omvormen ervan tot zeer functionele weefsels, tot de ontwikkeling van kledingstukken voor de meest uiteenlopende arbeidsomstandigheden - Rofa doet (al) het werk.

Er kunnen tot honderd werkfasen nodig zijn tot een kledingstuk uit de Rofa-reeks zich dienstklaar meldt. Door het gebruik van hoogwaardige garens en dankzij de toepassing van de modernste weeftechnieken en afwerkingsprocédés is de werkkleding van Rofa kreukvrij, onderhoudsvriendelijk en ademend, maar tegelijkertijd ook duurzaam, slijtvast en zeer scheurvast. Milieuvriendelijke verf- en afwerkingsmethoden zorgen er ook voor dat kleding en huid altijd een vriendschappelijke relatie hebben.

Werk of vrije tijd. Jas en broek.

Lange tijd waren werkkleding en vrijetijdskleding bewust gescheiden. Het voornamelijk praktische gebruik van werkkleding betekende dat comfort vaak op de achtergrond raakte. Bovendien betekende het aantrekken van een andere outfit aan het einde van de werkdag voor iedereen duidelijk dat de vrije tijd de teugels van het werk van die dag in handen had genomen. Wie zou vrijwillig van dit onderscheid af willen?

Pas in de jaren vijftig ontstonden de eerste tendensen om werkkleding naar de privé-sfeer over te brengen en als bewust stijlmiddel te gebruiken: Jeans werd een symbool van jeugdrebellie. In de jaren zeventig maakten feministen en voorstanders van een groene levensstijl gebruik van de tuinbroek, die oorspronkelijk vooral bij boeren en landarbeiders werd aangetroffen. Ten laatste sinds de jaren tachtig en negentig werden meer en meer kledingelementen uit de werkomgeving eindelijk gedemocratiseerd. Broeken met ambachtelijke kenmerken zoals versterkte kniestukken, opvouwbare duimstokzakken of D-ringen om gereedschap in op te bergen, verhuisden naar de winkels en garderobes van het grote publiek. Vandaag de dag is functionele kleding ook in de vrije tijd ingeburgerd en verovert zelfs van tijd tot tijd de catwalks van deze wereld. Zo vervagen de grenzen tussen fabrikanten die zich oorspronkelijk uitsluitend toelegden op werkkleding, zoals Rofa, en leveranciers uit de vrijetijdssector - sommige worden modieuzer en andere richten zich meer op het robuuste uiterlijk van werkkleding. En voor veel klanten is het onderscheid evenveel jas als broek.

Eerst het werk, dan het plezier? Rofa bij Manufactum.

Daarom geldt voor de Rofa-kleding van het Manufactum-gamma: of ze nu gedragen wordt als werkkledij of als vrijetijdskledij - of zelfs beide - functie en goed voorkomen gaan voortaan hand in hand. Zelfs wie alleen de esthetiek van hard werken weet te waarderen, zal niet vies zijn van het comfort en de praktische details die kenmerkend zijn voor de werkbroeken en -jacks van Rofa van duurzaam katoenen canvas. Aan de andere kant zullen degenen die de kleding voor het beoogde doel willen gebruiken en blootstellen aan een inspannende werkdag, het modieuze uiterlijk ervan ondanks alles op prijs stellen. Twee vliegen in een klap.

Menu