Menu
Niewsbrief

Fabrikant

Tassen voor het leven. Door Philipp Bree

Tassen van BreeTassen van Bree

Er zijn twee dingen die Philipp Bree leiden bij het ontwerpen van zijn tassen: de beste materialen en een gereduceerd, verstandig ontwerp, de combinatie hiervan leidt tot functionele, esthetische producten. Zijn vader runde het familiebedrijf Bree al met dit basisidee, en Philipp heeft het beleefd en geïnternaliseerd tijdens de jaren dat hij in het bedrijf van zijn vader werkte. Met de oprichting van zijn eigen merk in 2012 begint hij economisch vanaf nul, maar hij staat nu volledig op eigen benen en kan zijn visies en eisen consequent doorvoeren. Bovenal kan hij zich nu concentreren op wat hij het belangrijkst vindt: het materiaal.

Geselecteerde materialen. Met de mogelijkheid voor de eeuwigheid

Tassen met geschiedenisTassen met geschiedenis

Plantaardig gelooid natuurlijk leder, linnen van Europees langvezelig vlas en massief messing voor het beslag zijn de perfecte materialen voor Philipp Bree. Ze voldoen in gelijke mate aan zijn hoge eisen van functie en esthetiek. Leer - in de juiste kwaliteit - veroudert in principe niet, maar wordt steeds mooier naarmate de tijd en het gebruik verstrijken.
In het proces krijgt het een individuele ontwikkeling, die ook tot uiting komt in de vorm van het typische, langzaam ontwikkelende patina: De sporen van gebruik en de effecten van verwering vertellen een ander verhaal voor elke tas en maken hem uniek. Messing en linnen zijn net zo duurzaam, zo niet duurzamer, dan leder en vormen daarom de ideale aanvulling.

Tassen en accessoires die daarvan zijn gemaakt, hebben niet alleen de potentie om langdurige metgezellen te zijn, ze worden het ook - want dat is de werkelijke vraag van Philipp Brees, niet alleen naar tassen, maar naar bijna alle dingen die hem omringen. Ze moeten lang functioneren en, zoals hij het noemt, "geliefde Objekten" worden, dingen die bij je horen, die je graag om je heen hebt, die met je leven en veranderen. Bree verwacht niet dat zijn tassen en portemonnees voor iedereen "geliefde objecten" worden - maar dat ze het potentieel hebben om dat wel te worden.

Europese samenwerking onder een Duitse paraplu

Om de kwaliteit van de materialen en de productie te garanderen, heeft Philipp Bree bewust gekozen voor Europese fabrikanten. De sterke runderhuid is afkomstig van een Belgische looierij die sinds 1873 gespecialiseerd is in plantaardige looiing, terwijl de onbewerkte huiden uit Scandinavië afkomstig zijn. Het fijne kalfssuède voor de binnenzakken en de voering is gemaakt door een Poolse leerlooierij. Messing beslag en linnen komen uit Toscane. Tenslotte worden de tassen en portefeuilles gemaakt door fabrikanten in Polen en Tsjechië, die ook tientallen jaren ervaring hebben in fijn naaiwerk. Ze naaien met een bijzonder scheurbestendige draad uit een oude spinnerij in Breisgau. De ritsen zijn ook in Duitsland gemaakt. Voor de vormgeving - altijd gericht op de essentie: helder, duidelijk en doordacht - heeft Philipp Bree ontwerpers uit München, Berlijn en Londen aan boord gehaald. De enige vereiste: de ontwerpen zijn gebaseerd op identieke materialen en volgen een gemeenschappelijk kleurenconcept zodat alle modellen compatibel zijn. Natuurlijk zijn er uitzonderingen: het boodschappennet en de boodschappentas hebben hun eigen verhaal.