Menu
Niewsbrief

Fabrikant

Leren jassen van Hack

Leren jassen van HackLeren jassen van Hack

De man achter Hack Lederware is Christoph Hack, oprichter en fijn tassenmaker met zijn eigen atelier in Keulen. Hij werkt al tientallen jaren met de meest uiteenlopende soorten leer en heeft een schat aan ervaring opgedaan die doorwerkt in het ontwerp van de kledingstukken. Zo verwerkt Hack alleen leer met natuurlijke oppervlakken uit Duitsland, Italië en Scandinavië tot slijtvaste, functionele kleding en eenvoudige accessoires. De modellen van runder-, paarden- en hertenhuid documenteren sporen van het leven van een dier, zoals insectenbeten of doornscheuren. Hun patina, dat zich ontwikkelt door beweging en veelvuldig dragen, is uitdrukkelijk gewenst omdat het bewijst dat het lederen kledingstuk met ere mag verouderen. Het is juist dit natuurlijke verouderingsproces dat Hack-jacks hun unieke "gezicht" geeft. Zij worden samengesteld in het hoofdkwartier van Hack in Keulen en in een Pools partnerbedrijf.

Twee modellen in detail

Herenjas hertenleer oud suède, Bruin

Een pittig stuk. Hack maakt deze ongevoerde jas van donkerbruin, oud, met zeem gelooid hertenleer. De kleur wordt in verschillende stappen met de hand aangebracht. Omdat Hack het leer met open randen aanbrengt, blijft het lichtgele snijvlak, dat typerend is voor het looien met oude nerf, zichtbaar aan de snijranden. Het leer is bijna onverwoestbaar, maar voelt toch zacht aan. Het jasje heeft knopen en de kraag kan helemaal tot bovenaan gesloten worden. Voor warmte op koele dagen is aan de binnenkant van de jas een uitknoopbaar vest van wollen walvis aangebracht.

€ 1.799,00
€ 1.399,00
Naar het product
Dames Roadster Jas Paardeleer, Zwartbruin

Dit roadsterjasje is gemaakt van Franse paardenhuiden die in Italië zijn verchroomd en afgewerkt tot een uiterst zacht en soepel, mat afgewerkt leer. Twee deelnaden in het voorpand brengen de bijna heuplange jas in vorm. De snit is vrij dicht op het lichaam, maar bewegingsplooien in de loop van de mouwinzetnaad zorgen voor een comfortabele pasvorm. De tweewegritssluiting en de ritssluitingen aan de mouwsplitten en de voorzakken zijn van messing en van Riri. Body voering 100% katoen, mouw voering 100% viscose.

€ 1.099,00
Naar het product
Looiproces
De chroom bruinings

werd in de 19e eeuw geïntroduceerd, werkt met chroom en andere minerale zouten en heeft het voordeel van zeer korte bruiningstijden. Het resultaat is een gemakkelijk te bewerken, zeer soepel, zacht, lakenachtig leer, zoals dat tegenwoordig populair is. Dit alles zou nog goed te overzien zijn, ware het niet dat er een aantal gemoderniseerde en gecombineerde varianten van bruinen, zemen en aluinlooien tussen zitten, waarbij de bruiningstijden met mechanische en chemische middelen aanzienlijk worden verkort.

Meer informatie over looimethoden

Meer inspiratie

Menu