Menu
Niewsbrief

Fabrikant

Broeken van Hiltl - kwaliteit op maat voor iedereen

Broek HiltlBroek Hiltl

Broeken zijn voor de meeste mensen zo gewoon geworden dat ze als een gebruiksartikel worden beschouwd. Zo niet bij de traditionele Oberpfälzer onderneming Hiltl, die al sinds 1955 bewijst dat kwaliteit tegen een eerlijke prijs geen compromissen hoeft te dulden. Waar elders gebreken en snelle slijtage goedkoop worden aanvaard, heeft de broekenfabrikant altijd vertrouwd op kwaliteitsvakmanschap en de beste materialen. Een uitgesproken gevoel voor traditie, gekoppeld aan een voortdurend oog voor de tijdgeest, heeft ertoe geleid dat Hiltl-broeken nu niet alleen door klassiek georiënteerde klanten, maar ook door trendbewuste kopers zeer op prijs worden gesteld. Goed werk is altijd modern, vooral als het zo goed past.

Niet groter, maar beter. Hiltl door de decennia heen.

Fritz Hiltl had geen geld toen hij zijn bedrijf in 1955 oprichtte, maar hij had een visie: broeken op maat. Niet op maat gesneden, maar zo afgemeten geproduceerd dat ook bredere klantengroepen konden genieten van broeken van hoge kwaliteit. Met zeven kleermakers en 20 broeken per dag startte hij de productie, die al snel aanzienlijk kon worden uitgebreid door bestellingen van het pas opgerichte Duitse leger en (iets later) de post: De staat ging voor stijl. Maar ook het vakpubliek viel voor het bedrijf: met de presentatie van de eerste collectie in 1958 maakte Hiltl al naam als de nieuwe maatstaf in herenbroeken. En als je de woorden van de oprichter mag geloven, was het nooit zijn doel om de grootste op de markt te worden. Wat Hiltl nastreefde was niets minder dan perfectie, en de toenemende vraag gaf hem gelijk. In feite waren grote sprongen nooit zijn ding. In plaats daarvan richtte hij zich op de gestage - en wij willen daaraan toevoegen: gematigde - uitbreiding van zijn bedrijf, opende in 1968 een nieuw, moderner productiegebouw en had in 1980 al 370 mensen in dienst, die op dat moment 2.000 paar broeken per dag produceerden - toen nog uitsluitend voor de veeleisende Europese koper. Het was uiteindelijk zijn vrouw Hedwig die zich na zijn dood in 1994 richtte op uitbreiding buiten de grenzen van Europa. Aan het begin van het nieuwe millennium veroverden de broeken van Hiltl eerst de harten van Amerikaanse kopers, tien jaar later gevolgd door succes in Azië. Tegenwoordig dragen modebewuste heren uit de hele wereld in meer dan 45 landen Hiltl-broeken. Bijna niemand buiten Duitsland kan de naam uitspreken, maar wat maakt het uit? Broeken moeten immers niet alleen goed klinken, maar ook comfortabel zijn, lang meegaan en er goed uitzien. En in deze disciplines speelt Hiltl mee in de topcompetitie.

"Wat we het beste doen." Bekwaamheid in broeken.

Het doel van een maatbroek is een perfecte pasvorm en maximaal comfort - en laten we eerlijk zijn: wie wil dat nou niet? Hiltl bewijst dat op maat gemaakte goederen voor bredere behoeften ook aan deze eisen kunnen voldoen. Maten en afmetingen liggen soms niet zo ver uit elkaar - althans als de maatstaven even hoog liggen als die voor kleermakerswerk. Daarom blijft Hiltl zich beperken tot de productie van broeken. Want volgens hun eigen zeggen, is dat waar ze het beste in zijn.

Laat je broek zakken. De kwaliteiten van Hiltl.

De basis van elke goede broek is het materiaal, dat bij Hiltl afkomstig is van gespecialiseerde Europese stof- en garenleveranciers, voornamelijk uit Italië en Duitsland. Maar wat de broekenfabrikant ook onderscheidt van de concurrentie, zijn technische details die anderen onder de heersende rationalisatiedruk allang hebben afgeschaft: de knoop die met een lange en stevige draadstang wordt vastgemaakt, die stevig in het knoopsgat met dwarsstreep zit en geen stof verplaatst, of de dicht op elkaar gestikte naden met vier tot vijf steken per centimeter die een bijzonder plat naadpatroon opleveren dat bij het strijken niet zichtbaar is. Een Hiltl-broek van de beste Lombardische scheerwol of langdradig Vlaams linnen wordt in totaal 87 keer zorgvuldig op maat gemaakt. De machines waarop ze worden gemaakt zijn dan ook speciale eigen ontwikkelingen die voldoen aan de hoge eisen van het bedrijf. Naast de aandacht voor details is het echter ook de eigen signatuur die de Hiltl-broeken onderscheidt: Nog steeds gebaseerd op de oorspronkelijke snit van Fritz Hiltl, maar creatief aangepast aan de huidige trends, worden de modellen nu vaak weer als modern ervaren. Een blik op de website van de fabrikant en de slimme modellen volstaat: Hiltl biedt echt kwaliteit op maat voor alle doelgroepen.