Niewsbrief

Fabrikant

Bier tuinmeubelen van Elefant. Voor ons met robinia hout

Dit tuinmeubilair wordt normaal alleen gebruikt in cafés en restaurants met catering in de open lucht: hier is het een unieke investering dankzij de robuuste afwerking - de stoel gaat tientallen jaren mee. Voor ons is het beplankt met weerbestendig robiniahout. Het wordt eerst voorzien van een gepigmenteerde grondlaag, die onder andere de UV-bescherming verbetert; vervolgens wordt een tussenschuurbeurt uitgevoerd. Ten slotte wordt het hout geolied, waardoor het enige tijd beschermd is tegen vergrijzen. Wie achteraf geen last wil hebben van vergrijzing, kan dit tegengaan met houtverzorgingsproducten.

"Olifant-proof": tuinstoelen

Elefant Biertuin stoel

Voor het solide afgewerkte frame is 6 mm dik bandstaal gebruikt dat is beschermd met een thermisch verzinkte coating - hierdoor is het frame veel beter en duurzamer beschermd tegen corrosie en harde klappen dan frames met poedercoating. De tafel en stoelen kunnen worden ingeklapt en opgestapeld. De poten zijn voorzien van verwijderbare kunststof noppen om gevoelige vloeren te beschermen.

De materialen van onze tuinmeubelen

Bij de selectie en ontwikkeling van onze tuinmeubelen besteden wij bijzondere aandacht aan de kwaliteit van de gebruikte materialen, rekening houdend met de extreme omstandigheden waaraan zij worden blootgesteld. Metalen worden op passende wijze tegen corrosie beschermd, zo niet roestvrij, en bij de keuze en verwerking van hout richten wij ons op het voor de hand liggende: bijzonder weerbestendig hout dat ver weg van de tropen (!) is gekweekt, trotseert ook zonder extra oppervlaktebescherming het weer - een verzorgende behandeling op oliebasis dient meer als bescherming tegen vergrijzing, d.w.z. om het uiterlijk te verfraaien. En lak wordt alleen gebruikt wanneer het karakter van het betreffende meubel dit vereist.

Andere onderwerpen

Voor onze tuinmeubelen gebruiken wij houtsoorten van eigen bodem waarvan de eigenschappen hen voorbestemmen voor ruw gebruik buitenshuis: Ongevoelig en bestand tegen het klimaat - zoals de houtsoorten eik, lariks en ook zilverspar, die nog steeds bekend zijn van de gevel-, boot- en waterbouw. Eveneens bestand tegen houtrot is het duurzame hout van de robinia, dat zowel sterk als flexibel is en bijvoorbeeld wordt gebruikt voor de bouw van speeltoestellen voor openbare kinderspeelplaatsen.

Ontdek nu