Menu
Niewsbrief

Fabrikant

Mode van Armor lux

Armor luxArmor lux

Eind jaren dertig richtte een Zwitser in Quimper een lingeriefabriek op onder de naam Armor lux - "armor" is het Bretonse woord voor zee, en "lux" kan alleen maar het licht aan de kust betekenen. Veel van de kleding die vandaag de dag nog in Bretagne wordt gemaakt, heeft ook een maritiem karakter: Het gestreepte matrozenhemd is een signaal tot over de grenzen van de regio.

Eenvoudige, comfortabele sneden. KbA-gecertificeerd katoen voor Manufactum

Het begin van de onderneming werd gekenmerkt door een aantal uitdagingen: Het uitbreken van de oorlog maakte onmiddellijk een einde aan het begin, materiaaltekorten en rantsoenering dwongen het bedrijf een paar jaar te sluiten. Reeds in de jaren zestig werd echter een eigen ververij in het bedrijf geïntegreerd, om alle processen van confectiekleding onder één dak te hebben, van de productie van de stoffen tot de kwaliteitscontrole. In 1970 kwamen de eerste grotere collecties van Armor lux op de markt, zeemanshemden en ondergoed kregen gezelschap van andere kledingstukken - jurken, broeken en pullovers, ook hoeden, petten en sjaals, meestal in maritieme stijl.

Tegenwoordig maken ook uniformen deel uit van het repertoire van het bedrijf. De Franse politie en hun collega's van de posterijen worden door Armor lux in Quimper gekleed, net als bijvoorbeeld de werknemers van de Parijse luchthavens en de staatsspoorwegen SNCF. De kledingstukken in ons assortiment worden door Armor lux uitsluitend van biologisch katoen gemaakt. De meeste kledingstukken worden in ons hoofdkwartier in Frankrijk gemaakt en een klein aantal in onze eigen fabriek in Madagaskar.

Armor lux dameskleding

Menu