Niewsbrief

Fabrikant

Armor lux. Maritiem uit Bretagne

"Armor" is het Bretonse woord voor zee, en "lux" kan alleen het licht aan de kust betekenen. Een maritieme stijl is in ieder geval kenmerkend voor veel van de kledingstukken van Armor lux, een bedrijf dat eind jaren dertig in het Bretonse Quimper is opgericht door een Zwitser - truien, overhemden, jurken, broeken, hoeden, petten en sjaals. In de jaren zestig richtte Armor lux een eigen ververij op, zodat alle productieprocessen onder één dak kwamen, van de stoffenproductie tot de kwaliteitscontroles. De eerste grote collecties werden in 1970 op de markt gebracht. Tegenwoordig omvat het repertoire van het bedrijf ook uniformen. De Franse politie en hun collega's van de posterijen zijn uitgerust door Armor lux, net als het personeel van de Parijse luchthavens en de staatsspoorwegen SNCF. De kledingstukken in onze collectie worden door Armor lux uitsluitend gemaakt van gecertificeerd biologisch geteeld katoen.

Alle producten van Armor Lux

Andere onderwerpen

Mode anders (en beter) ontwerpen, hulpbronnen behouden in plaats van ze uit te buiten en ontwerpen creëren die de garderobe blijvend aanvullen - dat is de filosofie van het Keulse label Armedangels. En wat in 2007 begon met een eenvoudig wit T-shirt is al lang uitgegroeid tot een succesvol fair fashion bedrijf.

Ontdek nu

De uil in het logo van het Deense label Knowledge Cotton Apparel staat voor wijsheid en kennis. Twee elementen die kunnen worden toegepast op de geschiedenis van het bedrijf en de filosofie van het merk. In 1969 richtten Jørgen Mørup en zijn vader een klein textielbedrijf op in Herning, Denemarken, dat toen al gericht was op duurzaamheid.

Ontdek nu

De Schwäbische Alb was ooit een van de belangrijkste textielgebieden in Duitsland. Een van de bedrijven die er gevestigd waren, was de tricotfabriek Merz b. Schwanen, opgericht in 1911. Peter Plotnicki uit Berlijn en zijn vrouw Gitta hebben deze traditie nieuw leven ingeblazen.

Ontdek nu