Menu
Niewsbrief

Fabrikant

Giese Vervaardiging

Giese VervaardigingGiese Vervaardiging

Wat doe je met tientallen tonnen staven en buizen? Aan de ene kant zet je een lange familiegeschiedenis voort. Aan de andere kant weven zij sanitair van ongeëvenaarde kwaliteit. De firma Giese is sinds 1885 in Iserlohn gevestigd, en de handel in draad is een logische ontwikkeling in de geschiedenis van het bedrijf.

Geen verwikkelingen in Iserlohn

In zijn begindagen was Giese een ijzerwarenbedrijf dat asbakken, kapstokken en paraplubakken produceerde. In het begin van de jaren 1930 kocht een Zwaben het bedrijf - de leiding is nu nog in handen van zijn nazaten. In de loop der tijden heeft Giese zich achtereenvolgens ontwikkeld tot een fabrikant van sanitair dat de vakhandel voorziet van sanitairartikelen die alles behalve massaproducten zijn.

Giese is vertegenwoordigd op aangrenzende markten in Oostenrijk, Zwitserland, de Benelux-landen en Scandinavië. De gebroeders Rapp geven de voorkeur aan organische groei boven strategisch geplande expansie, en juist het betreden van internationale markten laten zij zich niet opdringen. Met ongeveer 300 producten en, indien gewenst, ook op maat gemaakte producten, cultiveert de onderneming haar regionale wortels zonder het risico te lopen verstrikt te raken in internationale distributienetwerken.

Handdoekhouder voor tientallen jaren

Als u de site bezoekt, krijgt u enerzijds een idee van de regionale wortels en anderzijds van het feit dat hier geen massaprodukten worden gemaakt. Omdat in Rapp's familiebedrijf de nodige productiemiddelen in eigen huis worden gemaakt - ze bouwen gedeeltelijk wat ze nodig hebben. Volledig geautomatiseerde productieprocessen? Dat bestaat niet. Slechts enkele onderdelen zoals glazen houders voor zeepdispensers worden aangekocht, slechts enkele productiestappen zoals galvaniseren worden uitbesteed - maar alleen in en rond Iserlohn. Werk binnen schreeuwafstand, bij wijze van spreken.

De betrouwbaarheid van de regionale productienetwerken - het Sauerland is een industrieregio met een rijke traditie - die niet alleen economische maar ook sociale steun bieden, vormen de voorwaarden voor de mogelijkheid van kleine en middelgrote ondernemingen die zich inzetten voor traditie en dus voor een economie die vooruitgang alleen als vooruitgang beschouwt als deze in dienst staat van de kwaliteit.

Een kwaliteit, let wel, die voortvloeit uit een nauwkeurige kennis van de samenwerkende en geassocieerde ondernemingen en hun eigenaars. Vanuit dit oogpunt lijkt het niet langer anachronistisch dat Giese nog steeds produceert in een fabrieksgebouw van drie verdiepingen dat op de monumentenlijst staat.

De familie Rapp hecht er groot belang aan dat zij niet alleen in naam een manufacturenfabriek is: In feite wordt het staafmateriaal met de hand gezaagd op de cirkelzaag, gebogen met een handhefboommachine en tenslotte met de hand gesoldeerd. Deze methode loont: Terwijl de gemiddelde bouwmarkt producten nog sporen van schuren kunnen vertonen, vertonen Giese producten geen bewerkingsfouten. Volgens de bedrijfsleiders gaat een Iserlohn handdoekbeugel tientallen jaren mee - en dat is vaak een probleem voor andere fabrikanten.

Duitse waardestabiliteit

De productie wordt uitgevoerd volgens hoge milieunormen. Alle productieafval wordt opnieuw in de recyclagekringloop gebracht. "Wij zijn geen smerig bedrijf," zegt Rapp senior over zijn grondstofvriendelijke productie. Dankzij de uitbestede galvanisatiewerkplaats kon zijn bedrijf op zijn traditionele locatie aan de rand van het stadscentrum blijven, ondanks andere strenge eisen van de stad, en is het dus niet het slachtoffer geworden van industriële delokalisatie. Ook individuele wensen van klanten worden van hieruit vervuld. Vergulde fittingen? Voor een passende toeslag wordt alles in het werk gesteld wat haalbaar is.

Alleen geen douches. Of badkuipen. Omdat Giese een bewuste keuze heeft gemaakt om geen full-range leverancier te zijn. Het speelt in op zijn sterke punten met armaturen en bezet een solide en duurzame niche waarin Giese zijn plaats behoudt met Duitse waarde stabiliteit.

Andere onderwerpen

Nat scherenNat scheren

Voor de meeste mensen is elke dag scheren een vanzelfsprekendheid. Voor sommigen is het ochtendritueel echter ook een ontspannend genoegen zonder hetwelk de dag onvolledig zou blijven. Voor zo'n weldadig gevoel zijn de juiste gereedschappen en hulpmiddelen onontbeerlijk: een scheerkwast met echt dassenhaar, een scherp scheermes of mesmes, scheerzeep die in een potje tot een romig schuim kan worden opgeklopt, alsmede voedende en verfrissende lotions en waters die de scheerbeurt voorbereiden en afronden.

Ontdek nu
TandverzorgingTandverzorging

Deze tandheelkundige instrumenten, die in Duitsland worden vervaardigd voor professioneel gebruik, zijn bij correct gebruik ook nuttig in het privé-leven. Met de spiegel kunnen de achterkanten van de tanden zonder verdraaiingen worden bekeken, en met de sonde kan worden vastgesteld of een klein plekje werkelijk een gaatje in de tand is. Beide instrumenten zijn gemaakt van roestvrij staal en kunnen worden gesteriliseerd.

Ontdek nu
Menu