Niewsbrief

Fabrikant

Red Wing Shoe Company

Red Wing SchoenenRed Wing Schoenen

Sinds 1905 maakt Red Wing, Minnesota, werkschoenen die beroemd zijn om hun uitstekende pasvorm en lange levensduur. Het volnerf rundleer waarvan Red Wings worden gemaakt, wordt gemaakt volgens een speciaal proces dat eind jaren veertig is ontwikkeld en voor Red Wing is gepatenteerd: Het chroomgelooide leer dat voor de schoenen en laarzen wordt geleverd, wordt opnieuw gelooid in minerale olie, wat de Amerikaanse term "oil-tanned" betekent. Hierdoor krijgt het leer een vetgehalte van 22% (normaal is 8 tot 10%), waardoor het ondanks zijn materiaaldikte uniek soepel is en tegelijkertijd slijtvast en waterafstotend. Ook de verwerking is geschikt voor dergelijk leer. Met het Goodyear-proces wordt het frame bij Red Wing op geraffineerde wijze machinaal gestikt.

Andere onderwerpen

Vetra werkkledingVetra werkkleding

Parijs in de jaren twintig. De jonge Edouard Beerens trouwt en krijgt zijn schorten- en overallsatelier in het hart van de stad als huwelijkscadeau van zijn moeder. Op basis hiervan begint hij in 1927 zijn eigen label, Vetra, waarvoor hij een complete collectie werkkleding voor mannen ontwerpt.

Ontdek nu
Pike BrothersPike Brothers

Met zijn naar historisch voorbeeld vervaardigde werkkleding bewijst het vintage-label Pike Brothers uit Bad Feilnbach in Opper-Beieren dat een goed voorkomen en praktisch nut elkaar geenszins uitsluiten.

Ontdek nu
Zeha Berlin SchoenenZeha Berlin Schoenen

Zeha is meer dan honderd jaar oud en tegelijkertijd jong. Vernoemd naar de initialen van de oprichter Carl Häßner, werd het bedrijf in de jaren 1920 het favoriete schoenenmerk voor de Berlijnse bohemien society. Tijdens het DDR-tijdperk stond het bedrijf, dat opereerde onder de naam "VEB Spezialsportschuh Hohenleuben", vooral bekend om zijn handgemaakte sportschoenen en werd het zelfs leverancier van het Olympische team van de DDR ...

Ontdek nu