Niewsbrief

Fabrikant

Armedangels. Laten zien dat het anders kan

Mode anders (en beter) ontwerpen, hulpbronnen behouden in plaats van ze uit te buiten en ontwerpen creëren die de garderobe blijvend aanvullen - dat is de filosofie van het Keulse label Armedangels. En wat in 2007 begon met een eenvoudig wit T-shirt is al lang uitgegroeid tot een succesvol fair fashion bedrijf. Het uitgangspunt dat alles zo duurzaam mogelijk wordt geproduceerd, blijft onveranderd: ecologische materialen, transparante toeleveringsketens, duurzaam design en eerlijke arbeidsomstandigheden.

Mode door Armedangels

Andere onderwerpen

Eind jaren dertig richtte een Zwitser in Quimper een lingeriefabriek op onder de naam Armor lux - "armor" is het Bretonse woord voor zee, en "lux" kan alleen maar het licht aan de kust betekenen. Veel van de kledingstukken die vandaag de dag nog in Bretagne worden gemaakt, hebben ook een maritiem karakter.

Ontdek nu

De uil in het logo van het Deense label Knowledge Cotton Apparel staat voor wijsheid en kennis. Twee elementen die kunnen worden toegepast op de geschiedenis van het bedrijf en de filosofie van het merk. In 1969 richtten Jørgen Mørup en zijn vader een klein textielbedrijf op in Herning, Denemarken, dat toen al gericht was op duurzaamheid.

Ontdek nu

Het werk van het modemerk Lanius speelt zich af in het spanningsveld tussen drie factoren: ten eerste modedesign met geraffineerde snitten en vormen, ten tweede het gebruik van gecertificeerde grondstoffen en ten derde de garantie van eerlijke arbeidsomstandigheden. Afhankelijk van het kledingstuk ligt de nadruk soms meer op de ene, soms op de andere factor - maar altijd met het oog op de doorslaggevende vraag naar kwaliteit wat betreft materialen en afwerking. Achter het in 1999 opgerichte merk staat Claudia Lanius, die in haar Keulse atelier alle ideeën en ontwerpen ontwikkelt, die vervolgens door haar team worden gerealiseerd en door producenten in verschillende landen worden gemaakt.

Ontdek nu