Menu
Niewsbrief

Fabrikant

Haflinger pantoffels - een schoen als een paard

Als er mensen zijn als bomen - en dit is spreekwoordelijk bewezen - is de vergelijking van schoenen en paarden misschien niet zo vergezocht. Er bestaat geen twijfel over: bij het merk Haflinger pantoffels hoef je niet ver te zoeken naar overeenkomsten tussen het dier dat de naam geeft en de producten die worden aangeboden. En niet alleen een stevige man, maar iedereen die van zijn vrije tijd wil genieten, waardeert het comfort van pantoffels die hem - net als een werkpaard - betrouwbaar en veilig het einde van de dag doorhelpen.

Het beste paard in de stal. Haflinger schoenen in de Manufactum reeks

Haflinger pantoffelsHaflinger pantoffels

Als u erin slaagt zich na het werk af te zonderen en u volledig aan uw vrije tijd te wijden, zult u de volgende dag veel productiever zijn. De overgang van een lederen schoen of werklaars naar een pantoffel markeert de grens van het beroepsleven naar het privé-leven, en hoe comfortabeler de pantoffel, hoe gemakkelijker de overgang.

Hoewel het assortiment Haflinger pantoffels een duizelingwekkende verscheidenheid aan varianten biedt, waarderen wij bij Manufactum vooral de eenvoudige elegantie van de klassieke, stevige vilten pantoffel en het soepele model van elandleer. Beide versies werken als een paard om uw vrije tijd zo comfortabel mogelijk te maken. Wij willen u hier niet vervelen met de details van de productie of de exacte specificaties van de producten - wij raden u aan de desbetreffende productpagina's nader te bekijken. Maar van één ding kunt u zeker zijn: als u eenmaal van uw avond in Haflinger pantoffels hebt genoten, zal geen paard u nog tegenhouden.

Wat het paard ons vertelt. Over de onderneming

Men zou denken dat de geschiedenis van de Haflinger begon met pantoffels. Of tenminste met paarden. Maar in feite stonden koorden en veters aan het begin van de geschiedenis van het bedrijf. Het was Emil Otto, de overgrootvader van de huidige directeur Gerd Otto, die in 1898 het familiebedrijf in Goslar, Nedersaksen, oprichtte. Dit was immers hetzelfde jaar waarin de rasnaam Haflinger officieel werd goedgekeurd voor het fokken van paarden. Haflingerpantoffels daarentegen volgden pas meer dan een halve eeuw later. Het succesverhaal begon in 1955 met een huisje-boompje-beestje. Vandaag zijn koorden het nieuws van gisteren, en Haflinger is volledig onder de slof.

Menu