Menu
Niewsbrief

Fabrikant

Dinkelacker schoenen. Handgemaakt uit Boedapest

Dinkelacker SchoenmakerijDinkelacker Schoenmakerij

De oorsprong van de schoenfabriek Dinkelacker gaat terug tot 1879, toen Heinrich Dinkelacker begon met de productie van schoenen in Sindelfingen - gedreven door een buitengewone vraag naar kwaliteit die sindsdien een leidmotief is van het werk van het bedrijf.

Sinds de jaren zestig produceert Dinkelacker schoenen in Boedapest - de wereldhoofdstad van de schoenfabricage. Veertig hooggespecialiseerde schoenmakers bouwen er schoenen waarvan het vakmanschap onberispelijk is. Er zijn honderden handelingen per schoen nodig, en een schoenmaker in Dinkelacker kan slechts één paar schoenen per dag produceren. Dit gebeurt uitsluitend met de hand, omdat zij er vast van overtuigd zijn dat dit de enige manier is om de kwaliteit te bereiken die zij nastreven. Eerst worden, na zorgvuldige inspectie van het leer, de bovenste delen uitgesneden.

Na het stomen wordt het bovendeel strak over de houten leest genageld - een Budapest leest met een hoge, naar boven hellende teen - en de volgende dag wordt het getweakt. Pas na een week komen de schoenen uit de leest (machinaal vervaardigde schoenen blijven maar ongeveer 30 minuten staan) - dit garandeert vormbehoud gedurende vele jaren. Vervolgens worden het bovenleer, voeringleer en boord aan de flexibele binnenzool genaaid - een betere verbinding is er niet. Als de schoenen ooit gereviseerd moeten worden (wat meestal jaren duurt), biedt Dinkelacker een in-house reparatieservice. Om uw schoenen te onderhouden, raden wij u onze Burgol palmwas schoenpoets aan.

Geen compromissen. Al met het leer

Maar het is niet alleen de fabricage die een nadere beschouwing waard is als het gaat om schoenen van Dinkelacker: de grondstof zelf. Zo wordt voor sommige modellen het beroemde Shell Cordovan leer gebruikt, dat gemaakt wordt van het kruis van een speciaal koudbloedig ras. Dinkelacker betrekt het van de leerlooierij Horween in Chicago, die sinds 1905 gespecialiseerd is in paardenleer en er vandaag de dag een quasi-monopolie op heeft. Het is het schoenleer bij uitstek, van uitstekende kwaliteit en zeer duurzaam, met een dichte en stevige vezelstructuur. Door het hoge vetgehalte hebben schoenen van dit materiaal een zachtheid en soepelheid waardoor ze na een korte inrijperiode als gegoten zitten.

Menu