Siegol®

SIEGOL® Palm Wax Schoencrème

Donkerbruin
Siegol®
SIEGOL® Palm Wax Schoencrème
Donkerbruin
  € 14,90Basisprijs: € 149,00/lalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Eerste klas. Zwitserse harde wascrème

  De palmwax schoensmeer van Siegol® bevat natuurlijke, harsvrije balsamico terpentijnolie als oplosmiddel - in plaats van de eenvoudige terpentine die tegenwoordig zo gebruikelijk is - en zorgt voor een extra reinigende werking en een optimale consistentie. De beschermende en waterdichte werking en de langdurige glans van de schoenpoets is te danken aan de combinatie van verschillende natuurlijke wassen. De harde was van de carnaubapalm is bijzonder belangrijk. De natuurlijke kleurpigmenten zorgen voor een onvergelijkbare kleurdiepte, vooral in de zwarte crème, wat leidt tot een rijke hoogglans die met de oude Butler-truc "spit and polish" tot een ware spiegelglans kan worden opgevoerd. De schoenpoets is uiterst zuinig in gebruik: met de inhoud van één blik kunnen meer dan 200 paar middelgrote schoenen worden verzorgd.

  Onderhoud van leer

  Leer leeft. Door het te behandelen met vetverzorgingsproducten wordt het niet alleen mooier, maar krijgt het ook de vloeibaarheid terug die wrijving en slijtage in de vezelstructuur vermindert en vertraagt. Kortom: het leer wordt zachter, elastischer en soepeler.

  Schoensmeer. Kan of buis?

  Er zijn twee basissoorten schoenpoets: harde waspasta (uit een blik) en emulsiecrème (uit een tube). Deze laatste bevat meer water als oplosmiddel en een kleiner aandeel was; hij heeft een vloeibaarder consistentie, is daarom gemakkelijker en sneller aan te brengen en hoeft niet zo krachtig te worden gepolijst als harde waspasta. Deze laatste moet daarentegen altijd spaarzaam worden aangebracht en het leer moet daarna intensief worden gepoetst - het blijft er zacht en ademend door; de glanzende waslaag is ook resistenter dan die van een emulsiecrème.

  Siegol®. Zwitserse schoenverzorging

  De bekende Burgol schoensmeer van harde was wordt al sinds 1921 volgens een ongewijzigd recept geproduceerd - wat wel veranderd is, zijn de merkrechten: terwijl schoensmeer van palmwas tot voor kort uitsluitend onder de oorspronkelijke naam bekend was, wordt het sinds 2017 onder de naam Siegol® op de markt gebracht. Hoewel Burgol in 1983 werd verkocht aan H. Siegenthaler AG (omdat er geen opvolger uit de familie kon worden gevonden) en sindsdien de palmwax schoensmeer evenals alle andere schoenverzorgingsproducten worden geproduceerd in het hoofdkantoor van het bedrijf in het kanton Bern, wordt het beproefde schoenverzorgingsproduct nu pas verhandeld onder de nieuwe naam, die is afgeleid van Siegenthaler en Oel.

  Productinformatie

  Artikel nummer 63474

   Voor de verzorging van schoenen van glad leer. Metalen bus van 100 ml.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen