In beeld

Voor een lange wandeling. Schoenverzorging

Schoenverzorging is voor de één een last en voor de ander een lust. In ieder geval zijn er twee redenen om er moeite voor te doen. Eén is esthetisch en snel afgehandeld: Een goed gepoetste schoen ziet er gewoon beter uit dan een niet gepoetste. De andere reden is van praktische aard: een schoen die regelmatig wordt onderhouden, kan zijn functie beter vervullen - of het nu gaat om een rustieke bergschoen of een elegante lage schoen bij een pak - en de levensduur wordt aanzienlijk verlengd.

Schoenverzorging is een kwestie van geven en nemen. Een goed gemaakte schoen van hoogwaardige materialen, of hij nu welt of geitenstikt is, is een trouwe metgezel voor vele jaren. Ze beschermen de voet, geven een duurzaam gevoel van comfort en kunnen door een schoenmaker worden gerepareerd als het ergste gebeurt. Het enige wat het van de drager vraagt is een beetje zorg, maar wel regelmatige zorg.
Om ervoor te zorgen dat dit werk optimaal wordt uitgevoerd en dat de best mogelijke resultaten worden bereikt, hebben wij een assortiment borstels en verzorgingsproducten samengesteld - die alle gebaseerd zijn op hernieuwbare grondstoffen en natuurlijke ingrediënten. Je kunt niets fout doen als je ze gebruikt.

Zo uitgerust, staat niets een lange wandeling samen met je schoenen in de weg. Het enige wat nog ontbreekt voor een perfecte verzorging van de schoenen zijn schoenspanners of schoenleesten van onbehandeld hout. Zij houden de schoen perfect in vorm en absorberen (indien zij van onbehandeld hout zijn gemaakt) het vocht dat zich onvermijdelijk in de schoen vormt wanneer deze wordt gedragen.