Niewsbrief

Goed schoeisel. Enkelhoog

Eigenlijk is alleen de enkelhoge schoen een schoen en al het andere dat schoen wordt genoemd, is slechts een halve schoen - een halve schoen. Nog maar enkele generaties geleden zou niemand het in zijn hoofd hebben gehaald om zich in zo'n halve schoen aan het publiek te vertonen. Die tijd is voorbij, maar enkelhoge schoenen zijn er nog in groten getale. Om goede redenen, want ze hebben niet alleen onbetwiste orthopedische voordelen. Vooral in het vochtige en koude seizoen beschermen zij de voet veel beter tegen kou, regen en sneeuw dan een halve schoen dat zou kunnen.

Smid mannen, Bruin (3343)

De Blacksmith kan worden omschreven als de klassieke Amerikaanse werkschoen. Het dateert uit het begin van de 20e eeuw, toen Red Wing het platteland van Amerika begon te bedienen. De betrouwbare schoen werd gedragen in de landbouw en in smederijen - aan dit laatste dankt het model zijn naam. Red Wing wijzigde de schoen lichtjes en hervatte de productie in 2014: Als buitenzool wordt nu bijvoorbeeld een Vibram®-zool gebruikt, waarvan het profiel zelfs op oneffen terrein grip biedt zonder visueel opdringerig te zijn. Het bovenmateriaal is een "Rough & Tough Leather" uit de eigen leerlooierij van het bedrijf, dat een korrelig, natuurlijk uiterlijk heeft door het verminderde gebruik van oppervlaktebehandelingen.

Chelsea Rancher Dames, Bruin (3456)

De Chelsea Rancher is een rustieke laars die Amerikaanse ranchers altijd hebben gewaardeerd als een stevige werklaars (en rijlaars). Red Wing heeft het nu ook beschikbaar gemaakt als damesmodel. Hij is gemaakt op een iets smallere damesleest en voorzien van een licht geprofileerde Vibram® buitenzool. Hetzelfde geldt voor het bovenmateriaal als voor het herenmodel. Langdurige slijtage benadrukt het karakter van het sterke leer - waardoor de laars nog aantrekkelijker wordt. Tegelijkertijd krijgt u het draagcomfort waar de schoen om bekend staat bij degenen die hem al bezitten: Hij zit even stevig als comfortabel aan de voet en gaat vele jaren mee.