Menu
Niewsbrief

Fabrikant

Blue de Gênes. Tijdloze mode

Lang geleden droegen havenarbeiders in Genua werkkleding van een sterke katoen geverfd met indigo. Aangezien Genua toen bij Frankrijk hoorde, werd het in het Frans "Bleu de Gênes" genoemd, wat in Engelstalige landen "Blue Jeans" werd. Tegen de achtergrond van deze geschiedenis werd in 2010 in Kolding, Denemarken, het label Blue de Gênes gelanceerd. Maar Ole Madsen, het brein achter het label, beperkt zich niet tot jeans. Hij maakt authentieke kleding van geselecteerde materialen waarvan het tijdloze ontwerp letterlijk de jaren doorstaat. De productie vindt bijna uitsluitend plaats in Europa, waarbij Blue de Gênes samenwerkt met kleine familiebedrijven die elk specialist zijn op hun gebied. Zo komen de jeans uit Noord-Italië, sommige broeken uit Turkije en de overhemden uit Portugal.

Andere onderwerpen

ArmedangelsArmedangels

Mode anders (en beter) ontwerpen, hulpbronnen behouden in plaats van ze uit te buiten en ontwerpen creëren die de garderobe blijvend aanvullen - dat is de filosofie van het Keulse label Armedangels. En wat in 2007 begon met een eenvoudig wit T-shirt is al lang uitgegroeid tot een succesvol fair fashion bedrijf.

Ontdek nu
Merz beim SchwanenMerz beim Schwanen

De Schwäbische Alb was ooit een van de belangrijkste textielgebieden in Duitsland. Een van de bedrijven die er gevestigd waren, was de tricotfabriek Merz b. Schwanen, opgericht in 1911. Peter Plotnicki uit Berlijn en zijn vrouw Gitta hebben deze traditie nieuw leven ingeblazen.

Ontdek nu
Knowledge Cotton ApparelKnowledge Cotton Apparel

De uil in het logo van het Deense label Knowledge Cotton Apparel staat voor wijsheid en kennis. Twee elementen die kunnen worden toegepast op de geschiedenis van het bedrijf en de filosofie van het merk. In 1969 richtten Jørgen Mørup en zijn vader een klein textielbedrijf op in Herning, Denemarken, dat toen al gericht was op duurzaamheid.

Ontdek nu