Niewsbrief

Fabrikant

Davey Lighting. Armaturen gemaakt in Engeland

De wortels van Davey Lighting gaan terug tot de Londense West-Indische havens, waar het bedrijf in ijzerwaren en scheepsverlichting (toen nog Davey & Co geheten) in 1885 van start ging. Al snel waren zijn functionele lampen in gebruik op vele schepen. Toen de bloeitijd van de Britse zeevaart in de 20e eeuw wegebde, gebruikte Davey de vaardigheden die hij gedurende tientallen jaren had verworven om de oorspronkelijk maritieme lampen te produceren voor gebruik aan land - aanvankelijk in industriële en commerciële omgevingen.
Het assortiment werd echter al snel overgenomen door architecten en ontwerpers, wat niet verwonderlijk is, want Davey's armaturen worden nog steeds gekenmerkt door wat ze in hun begintijd zo bijzonder maakte: een duidelijke, doelgerichte vormentaal, een robuustheid die tot uiting komt in de materiaalkeuze en een vakmanschap met aandacht voor elk detail dat onmisbaar was voor hun oorspronkelijke gebruik in maritieme of industriële omgevingen. Van het gietijzer, de gedraaide of geperste metalen onderdelen tot de mondgeblazen glazen koepels, alle onderdelen zijn vervaardigd door gespecialiseerde ambachtslieden in Engeland. Zelfs de met textiel bedekte kabels waarmee sommige armaturen zijn uitgerust, worden vervaardigd in de buurt van het huidige hoofdkantoor van Davey in de Cotswolds.

Andere onderwerpen

Bolich Leuchten uit Odenheim in Baden bestaat al meer dan 100 jaar (en in ons land sinds 1994). Bolich is vooral bekend, om niet te zeggen beroemd, geworden als fabrikant van archetypische plafond- en buitenarmaturen.

Ontdek nu