Niewsbrief

Fabrikant

Güde messen. Snij-innovaties uit Solingen

Ook nu nog, in de vierde generatie, staat Güde voor volgens de hoogste normen gesmede en geslepen messen, die - vaak slechts in kleine aantallen geproduceerd - zowel veeleisende professionals als ambitieuze hobbykoks tevreden stellen. Minstens 40 handmatige bewerkingen zijn nodig om een Güde-mes te vormen uit één stuk van het beste chroom-vanadium-molybdeenstaal. De producten overtuigen niet alleen door hun duurzame scherpte en snijvermogen, maar ook door de meesterlijke balans van de messen. Ook nu nog ligt de focus bij Güde op de voortdurende verbetering van wat al aan de hoogste eisen voldoet. Talrijke onderscheidingen in de afgelopen jaren spreken een duidelijke taal: tradities en innovaties zijn wel degelijk met elkaar te verzoenen. De Güde-messen van de Alpha-serie, bij ons verkrijgbaar in een klassiek zwart design of met grepen van pruimenhout, zijn - elk op zich - kleine meesterwerken van messenvakmanschap. Alleen het vakmanschap en de vaardigheid van elke betrokken vakman kunnen de hoge kwaliteit garanderen. Waarom "iets laten slijpen" zo'n negatieve connotatie heeft, hebben wij toch nooit begrepen. U merkt het de volgende keer dat u een Güde-mes gebruikt, want: u merkt er niets van - geen weerstand. En dat is de kunst.

Alle keukenmessen van Güde

Andere onderwerpen

De messen van Solingen zijn wereldberoemd. Zonder hen zou bijna niemand buiten Duitsland van het bestaan van de stad afweten. De conclusie dat het de messen waren die Solingen een plaats in de (cultuurhistorische) geschiedenisboeken bezorgden, zou echter kortzichtig zijn.

Ontdek nu

Het in 1872 in Solingen opgerichte bedrijf Robert Herder - bekend om zijn Windmühlen-messen - maakt deze messen nog steeds van ongelegeerd, d.w.z. roestvrij, staal. En dat doen ze uit overtuiging. Giselheid Herder-Scholz, eigenaar van het bedrijf en achterkleindochter van de oprichter, weet dat als je een mes van koolstofstaal met zorg behandelt, het een leven lang meegaat.

Ontdek nu

Om de snij-eigenschappen van een goed mes te behouden, moet het eerst en vooral met zorg worden behandeld - dit omvat een goede opslag en het regelmatig naslijpen van het lemmet.

Ontdek nu