Menu

Güde Chai Dao

Pruimenboom hout
Exclusief
Güde Chai Dao
Pruimenboom hout
159,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Exclusief

Ontdek een reeks zeer speciale producten die wij speciaal voor u in eigen huis hebben ontwikkeld of verbeterd, zodat wij u altijd het hoogste niveau van materiaal en functionaliteit kunnen garanderen.

Chai Dao. Koksmes, Chinese stijl.

De vorm doet denken aan het hakmes van een slager. In feite is dit mes voor Chinese koks wat de "couteau de chef" is in Europese keukens - een universeel mes voor het snijden, in plakken snijden, versnipperen en hakken van voornamelijk groenten, kruiden en specerijen (maar geen botten).
De Chai Dao is zwaar genoeg om peperkorrels of hele teentjes knoflook te pletten, en het lemmet is scherp genoeg om kruiden of pepers te wegen en fijn te hakken. Maar bovenal is het mes breed genoeg om de fijnbereide ingrediënten snel in de pot, pan of hete wok te plaatsen.
Het Chinese mes wordt op dezelfde manier gehanteerd als het Europese mes: de wijsvinger rust op de achterkant van het lemmet, de andere vingers en de duim van de snijhand grijpen het heft stevig vast om het mes in een wiegensnede te leiden.

Professioneel kookgereedschap. Gesmede roestvrijstalen messen van Güde

Dit gesmede mes van Franz Güde uit Solingen, opgericht in 1910, heeft een tweede bolster uitgesmeed aan het eind van het heft; door dit extra gewicht verschuift het zwaartepunt van het mes naar achteren, waardoor het een superieure balans krijgt. Alle Güde messen zijn gemaakt van roestvrij messenstaal, ijsgehard (56 HRC), met de hand getrokken en met de hand geslepen. Wij bieden ze aan in twee versies: met handvatschalen van pruimenhout en - zoals al lang gebruikelijk is voor professionele messen om hygiënische redenen - met die van het thermoplastische polyoxymethyleen (POM). Alle handvatschalen zijn bevestigd met roestvrijstalen klinknagels.

Productinformatie

Artikel nummer 27487

Het Chinese koksmes, bij voorkeur voor groenten en kruiden. Het zware lemmet kan ook worden gebruikt om peperkorrels te pletten.
Messtaal gesmeed, ijsgehard (56 HRC), met de hand getrokken en met de hand geslepen. De handvatten zijn bevestigd met klinknagels van roestvrij staal. Bladlengte 17,5 cm. Totale lengte 31 cm. Gewicht 250 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Exclusief bij Manufactum

Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

Alle exclusieve producten
Menu