Menu
Güde

Güde groot broodmes

Pruimenboom hout
Exclusief
Güde
Güde groot broodmes
Pruimenboom hout
  € 259,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Leeverbaar vanaf half december, nu beschikbaar voor bestelling

  Algemene informatie

  Exclusief

  Ontdek een reeks zeer speciale producten die wij speciaal voor u in eigen huis hebben ontwikkeld of verbeterd, zodat wij u altijd het hoogste niveau van materiaal en functionaliteit kunnen garanderen.

  Reuze broodverdeler.

  Met een lemmet van 30 cm en een totale lengte van bijna een halve meter maakt dit mes nog steeds duidelijk wat vroeger onder een echt boerenbrood werd verstaan. Met zijn gekartelde rand snijdt hij zuurdesembrood met een knapperige korst net zo zuiver als compact, donker volkorenbrood.

  Het broodmes is gesmeed, ijsgehard, handgeslepen en handgeslepen; het is vervaardigd met een gesmede eindknop.

  Een brochure over mesverzorging is bijgevoegd. Niet slijpen op het aanzetstaal.

  Reuze broodverdeler. Gesmeed door Güde in Solingen.

  Met een lemmet van 30 cm en een totale lengte van bijna een halve meter maakt dit mes nog steeds duidelijk wat vroeger onder een echt boerenbrood werd verstaan. Met zijn gekartelde rand snijdt hij ovenvers witbrood of zuurdesembrood met een knapperige korst net zo zuiver als compact, donker volkorenbrood - geen wonder dat Güde het mes zelf ook de "broodzaag" noemt. Het broodmes is gesmeed, ijsgehard, handgeslepen en handgeslepen; het is vervaardigd met een gesmede eindknop, en voor de greepschalen heeft u de keuze tussen POM en pruimenhout.

  Vandaag wereldwijd. De gekartelde rand.

  De drie palmen als handelsmerk werden in 1923 ingevoerd toen Franz Güde de zaak van zijn vader overnam. Hij werkte uitgebreid aan de ontwikkeling van nieuwe slijpvormen en slijpprocessen en registreerde in 1941 de gekartelde rand als gebruiksmodel en octrooi. Dit is een proces waarbij het blad in golven tot op het snijvlak kan worden doorgeslepen, wat de snijcapaciteit en het behoud van de snijkant aanzienlijk vergroot. Zo'n mes blijft veel langer scherp. Tegenwoordig zijn zelfs goedkope broodmessen uit alle delen van de wereld volgens Franz Güde voorzien van een kartelrand, maar aanvankelijk was Güde de enige onderneming die de kartelrand beheerste en er daarom ook messen van andere ondernemingen mee uitrustte.

  Professioneel kookgereedschap. Gesmede roestvrijstalen messen van Güde.

  Dit gesmede mes van Franz Güde's bedrijf uit Solingen, opgericht in 1910, heeft een tweede bolster uitgesmeed aan het einde van het heft; dit extra gewicht verplaatst het zwaartepunt van het mes naar achteren, waardoor het een superieure balans krijgt. Alle Güde messen zijn gemaakt van roestvrij messenstaal, ijsgehard (56 HRC), handgeslepen en handgeslepen. Wij bieden ze aan in twee versies: met handvatschalen van pruimenboomhout en - zoals om hygiënische redenen al lang gebruikelijk is voor professionele messen - met schalen van het thermoplastische polyoxymethyleen (POM). Alle handvatschalen zijn bevestigd met roestvrijstalen klinknagels.

  Productinformatie

  Artikel nummer 82689

   Roestvrij stalen blad. Handgesmeed, ijsgehard, handgeslepen en handgeslepen. Gesmede eindknop. Een messenverzorgingsboekje is bijgevoegd. Niet slijpen op aanzetstaal. Lengte blad 30 cm, totale lengte 44,5 cm. Gewicht 335 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten