Menu

Güde groot broodmes

Pruimenboom hout
Exclusief
Güde groot broodmes
Pruimenboom hout
209,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Exclusief

Ontdek een reeks zeer speciale producten die wij speciaal voor u in eigen huis hebben ontwikkeld of verbeterd, zodat wij u altijd het hoogste niveau van materiaal en functionaliteit kunnen garanderen.

Reuze broodverdeler.

Met een lemmet van 30 cm en een totale lengte van bijna een halve meter, maakt dit mes nog steeds duidelijk wat vroeger onder een echt boerenbrood werd verstaan. Met zijn gekartelde rand snijdt hij zuurdesembrood met een knapperige korst net zo zuiver als compact, donker volkorenbrood.

Het broodmes is gesmeed, ijsgehard, met de hand bewerkt en met de hand geslepen; het is vervaardigd met een gesmede eindknop.

Een brochure over mesverzorging is bijgevoegd. Niet op het aanzetstaal slijpen.

Reuze broodverdeler. Gesmeed op Güde in Solingen.

Met een lemmet van 30 cm en een totale lengte van bijna een halve meter, maakt dit mes nog steeds duidelijk wat vroeger onder een echt boerenbrood werd verstaan. Met zijn gekartelde rand snijdt hij ovenvers wit brood of zuurdesembrood met een knapperige korst net zo zuiver als compact, donker volkorenbrood - geen wonder dat Güde het mes zelf ook een "broodzaag" noemt. Het broodmes is gesmeed, ijsgehard, met de hand bewerkt en met de hand geslepen; het heeft een gesmede eindknop, en u kunt kiezen tussen POM en pruimenhout voor het heft.

Vandaag wereldwijd. De gekartelde rand.

De drie palmen als handelsmerk werden in 1923 ingevoerd toen Franz Güde de zaak van zijn vader overnam. Hij werkte uitgebreid aan de ontwikkeling van nieuwe slijpvormen en slijpprocessen en registreerde in 1941 de getande rand als gebruiksmodel en patent. Dit is een proces waarbij het blad in golven tot op het snijvlak kan worden doorgeslepen, wat het snijvermogen en de snijkantvastheid aanzienlijk verhoogt. Zo'n mes blijft veel langer scherp. Tegenwoordig zijn zelfs goedkope broodmessen uit alle delen van de wereld voorzien van een kartel volgens Franz Güde, maar aanvankelijk was Güde de enige firma die de kartel onder de knie had en dus ook messen van andere firma's ermee uitrustte.

Professioneel kookgereedschap. Gesmede roestvrijstalen messen van Güde

Dit gesmede mes van Franz Güde uit Solingen, opgericht in 1910, heeft een tweede bolster uitgesmeed aan het eind van het heft; door dit extra gewicht verschuift het zwaartepunt van het mes naar achteren, waardoor het een superieure balans krijgt. Alle Güde messen zijn gemaakt van roestvrij messenstaal, ijsgehard (56 HRC), met de hand getrokken en met de hand geslepen. Wij bieden ze aan in twee versies: met handvatschalen van pruimenhout en - zoals al lang gebruikelijk is voor professionele messen om hygiënische redenen - met die van het thermoplastische polyoxymethyleen (POM). Alle handvatschalen zijn bevestigd met roestvrijstalen klinknagels.

Productinformatie

Artikel nummer 82689

Roestvrij stalen lemmet. Handgesmeed, ijsgehard, met de hand bewerkt en met de hand geslepen. Gesmede eindpommel. Een mesverzorgingsboekje is bijgesloten. Niet slijpen op aanzetstaal. Bladlengte 30 cm, totale lengte 44,5 cm. Gewicht 335 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Exclusief bij Manufactum

Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

Alle exclusieve producten
Menu