Menu
Niewsbrief

Fabrikant

Ierse traditie. Breiwerk van Inis Meáin

Inis MeáinInis Meáin

De Aran-eilanden, gelegen voor de westkust van Ierland in de Baai van Galway, zijn in de wereld vooral bekend om de buitengewone breikunst van hun bewoners. Inis Meáin (uitgesproken als Inisch Maan) is het middelste van de drie eilanden. Het is al tientallen jaren de thuisbasis van een breifabriek met dezelfde naam (naast minder dan 200 inwoners), die gebreide kleding van lokaal karakter en eerste kwaliteit produceert - in overeenstemming met het motto van het bedrijf: "Go maire tú is go gcaithe tú é" ("Moge je lang leven om het te dragen"). De fabriek werd in de jaren zestig opgericht door de Dubliner Tarlach de Blacam. Tot op de dag van vandaag wordt elke trui op het eiland gemaakt, geïnspireerd door de ruige natuur en de zeevaart en ondersteund door het vakmanschap van de werknemers.

Geselecteerde producten in detail

Heren Trui Donegal, Blauwgroen

Inis Meáin maakt deze verwarmende trui van scheerwolgarens die afkomstig zijn uit Donegal, Ierland. Het zijn gemêleerde garens gebreid in twee gekleurde blokken - licht in het gebied van de borst, bovenarmen en schouders, donker daaronder. Een levendige afwisseling van smalle strepen markeert de overgang van de kleuren. De trui is gebreid met patent en heeft raglanmouwen. De hals, mouwen en torso zijn afgewerkt met ribgebreide manchetten. 100% scheerwol.

Heren Trui Donegal, Olive

Voor het beroemde Ierse Donegal Yarn worden wolvezels in tot wel zes verschillende kleuren met de hand gesponnen tot een garen met één basistint; vezels in tot wel acht extra tinten worden er vervolgens stevig in verwerkt - zo ontstaan de typische kleurvlekken van het echte Donegal Yarn. Van zo'n Donegal Yarn, gemaakt van de zachte wol van merinosschapen, produceert de breierij Inis Meáin deze klassiek gesneden trui met ronde hals en 1/1 ribboord aan de kraag en de zoom. De trui is "fully fashioned", d.w.z. in vorm gebreid en voorgewassen. 100% scheerwol.