Niewsbrief

Fabrikant

Houten speelgoed van Naseweiss. Brutaal van beroep

Speelgoed van NaseweisSpeelgoed van Naseweis

Het houten speelgoed van de Württembergse fabrikant Naseweiss combineert het plezier van het spelen met de mogelijkheid om beginselen uit de natuur, techniek en cultuur te leren kennen - van het natuurkundige principe van de pulsar-motor tot een eenvoudige loep of van een lichtmicroscoop tot een zonnewijzer. Ze nodigen uit tot intensieve betrokkenheid bij de natuur en het milieu, terwijl ze tegelijkertijd ruimte laten voor de eigen ideeën en ontdekkingen van de kinderen en creatief spel aanmoedigen.

Neus Wit Magische Stempel

Meer dan stempelen.

Magische stempel

Tekenen is niet voor iedereen weggelegd - stempelen daarentegen is niet alleen kinderspel, maar stelt zelfs de meest ongetalenteerden in staat kleine kunstwerkjes te maken - die misschien toch nog een sluimerend talent aanwakkeren. De acht taartvormige stempels met verschillende motieven kunnen afzonderlijk worden gebruikt of met elkaar worden gecombineerd. In een cirkel gestempeld, maken ze een mandala om in te kleuren, maar ook spinnenwebben, bloemenbloesems en patronen. Ze zijn naast elkaar gestempeld in een kronkelende lijn en kunnen worden gebruikt om kaders en decoratieve linten te maken op papier, servetten of naamkaartjes en naar wens te kleuren. De gestempelde motieven kunnen worden aangevuld of uitgebreid tot afbeeldingen met uw eigen motieven, talrijke ideeën hiervoor worden gegeven in de bijgevoegde instructies.

€ 29,90
Stoomboot Pulsar Motor Cork

Niet alleen voor badkuip kapiteins.

Stoomschip Impulsmotor Cork

Dit fascinerende stoombootje is geschikt om het natuurkundige principe van de pulsarmotor te begrijpen. Hij is echter niet bedoeld voor snel varen of voor de open zee. De kernonderdelen van de motor, die volledig werkt zonder bewegende delen zoals zuigers, kleppen of wielen, zijn een koperen buis en een waxinelichtje. Om het in gebruik te nemen, wordt de buis eerst met water gevuld met behulp van de bijgeleverde pipet. Wanneer het theelichtje wordt aangestoken, verhit de vlam een deel van het water in de buis tot het kookpunt - waarna het plotseling verdampt en wordt uitgestoten. Hierdoor ontstaat een vacuüm in de buis, waardoor vers water wordt aangezogen. Omdat de impuls van het uitwerpen van de stoom sterker is dan die van het opzuigen van het water, gaat het schip zeer langzaam, maar toch gestaag vooruit.

€ 24,90

Andere onderwerpen

Ontdek en verken de natuurOntdek en verken de natuur

De natuur is vol wonderen. Als je de dag met een open geest doorbrengt en goed genoeg kijkt, zul je ze gemakkelijk vinden - vaak liggen ze vlak aan onze voeten. Sommige zijn zo klein als een mier of een pas uitgekomen dikkopje, andere zo luid en krachtig als een donderslag. Maar ze zijn allemaal fantastisch en uiterst opwindend - vooral als je ze met kinderogen bekijkt.

Ontdek nu