Naseweiss

Zonnewijzer

Naseweiss
Zonnewijzer
  € 22,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Wie draaide de klok?

  Op deze klok kan niets gedraaid worden, alleen de kompasnaald draait, aangedreven door het magnetisch veld van de aarde. Met behulp daarvan kan de zonnewijzer worden gericht om de tijd af te lezen en het principe erachter te begrijpen. Er zij echter op gewezen dat zonnewijzers altijd de zogenaamde ware plaatselijke tijd aangeven, die afhankelijk van de plaats verschilt van de Midden-Europese tijd: Hoe verder je ten westen van de 15e lengtegraad bent, hoe meer de zonnewijzer afwijkt. Bovendien treden er afwijkingen op in de richting van noord en zuid omdat de zonnestralen niet overal onder dezelfde invalshoek inslaan. Onze zonnewijzer is berekend voor de breedtegraad van 51°, wat ongeveer het midden van Duitsland is (de steden Keulen en Dresden liggen bijvoorbeeld op deze breedtegraad), zodat de afwijking slechts gering is. In de zomer komt er natuurlijk een uur bij.

  Brutaal van beroep. Speelgoed van Naseweiss

  Het houten speelgoed van de Württembergse fabrikant Naseweiss combineert het speelplezier met de mogelijkheid om te leren over principes uit de natuur, techniek en cultuur - van het natuurkundige principe van de pulsarmotor tot een eenvoudig vergrootglas of een lichtmicroscoop tot een zonnewijzer. Ze nodigen uit tot intensieve betrokkenheid bij de natuur en de omgeving, maar laten tegelijkertijd ruimte voor de eigen ideeën en ontdekkingen van de kinderen en moedigen creatief spel aan.

  Voorzichtig:

  Niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar. Verstikkingsgevaar door kleine onderdelen die kunnen worden ingeslikt.

  Productinformatie

  Artikel nummer 66721

   Vanaf 6 jaar. Zonnewijzer van beuken multiplex, met kompas. Stalen scharnier. Gemaakt in Duitsland. 2 x 6 x 6 cm. Gewicht 50 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen