Menu
Niewsbrief

Spelletjes

Klassieke spelletjes. Bord- en gezelschapsspelen

Bos schaduwspelBos schaduwspel

Of een spel de titel "klassieker" verdient, is niet in de laatste plaats een kwestie van cultureel (en persoonlijk) perspectief. Wij hebben - zeer subjectief - een selectie gemaakt van spellen: sommige die zonder enige twijfel tot deze illustere kring behoren, andere waarvan wij denken dat zij deze status in de loop van vele jaren hebben verworven. Daaronder zijn een jubileumeditie van Scrabble en ons spel Forest Shadows, dat 's avonds bij kaarslicht wordt gespeeld. Het standaardassortiment van de zogenaamde Ludothek - een soort bibliotheek voor spellen - omvat het flipperkastspel Spirobille van Zwitserse makelij.

Familie Flipper Spirobille

Snel plezier. Spirobille

Familie Flipper Spirobille

Spirobille, dat gebaseerd is op een zeer eenvoudig spelprincipe, is ook een biljartachtig spel. Een stalen bal wordt via het middenstuk in het spel gebracht en rolt over het schuine veld naar een van de spelers. De speler moet de flipperhendels gebruiken om de bal zo snel mogelijk van zijn doel weg te krijgen en in het doel van één van de andere spelers te slaan. Spirobille wordt het best gespeeld met vier spelers, maar het is net zo leuk met twee of drie spelers - de onbezette doelen kunnen dan met stalen staven worden vergrendeld.

€ 399,00
Strategiespel TAC

Strategie en teamspel.

Strategiespel TAC

Bij de première in 2004 werd het volmondig (maar met enig recht) aangekondigd als een "nieuwe klassieker": Het doel van "TAC", dat eenvoudige regels volgt maar strategisch veeleisend is, is om vier speelstukken, voorgesteld door glazen knikkers, naar het eigen "huisje" te verplaatsen (tot zover bekend); de weg naar het doel heeft echter bijzondere valkuilen die al snel pijnlijk duidelijk worden voor de beginneling: In plaats van een dobbelsteen bepalen speelkaarten de loopsnelheid, waarvan sommige de speler het recht geven tot verraderlijke sabotagedaden, zoals het verwisselen van twee knikkers of het ongedaan maken van de laatste zet van de tegenstander. Tot overmaat van ramp vormen twee spelers een team dat alleen collectief kan winnen, hetgeen een zekere mate van onzelfzuchtigheid, samenwerking en vooruitziendheid vereist en aanmoedigt.

€ 149,00
Merano Tafel Kegelen

Draaitollen en kegels.

Merano Tafel Kegelen

Bowling is al sinds de 14e eeuw een populair tijdverdrijf en is vooral in herbergen sinds de 19e eeuw wijd verbreid. Om redenen van ruimte werd bowling vaak gespeeld op kleinere tafelbanen van hout en glas in plaats van op bowlingbanen, die vaak zelfs in de herbergtafels waren ingebed. Onze banen hebben toernooi afmetingen. Om te spelen worden de kegels op de gemarkeerde velden geplaatst, de kegel met de rode stip wordt in het midden geplaatst als de "koning". Vervolgens wordt de top gestart op de gearceerde lijn - zolang hij in het gemarkeerde startgebied is, kan hij nog worden gestopt en de push worden herhaald. Het enthousiasme komt op zijn laatst als, in een van de vele spelvarianten (waaronder alle varianten van het klassieke kegelspel), de beukenhouten tol in wijde bogen over het glazen oppervlak dwarrelt en de houten kegels met een klepperend geluid uit elkaar laat vliegen.

€ 159,00
Backgammon Spel Kersenhout

Goed georganiseerd achterhoedegevecht.

Backgammon Spel Kersenhout

Griekse en Turkse koffiehuizen zouden ondenkbaar zijn zonder "Tavli" of "Tavla" - in dit land bekend onder de Angelsaksische naam backgammon - dat tot doel heeft de eigen dammers uit vijandig gebied te leiden en hen tenslotte uit het spel te verwijderen door met de dobbelstenen te gooien. Van de laatste Duitse fabrikant die nog spellen in marqueterie maakt: een eersteklas backgammonkoffer en een compacte reisspelcollectie met magnetische stukken.

€ 149,00
Bos schaduwspel

Spelen met licht en schaduw.

Bos schaduwspel

Een dobbelspel om 's avonds te spelen bij kaarslicht. De dwergen moeten door een bos waar een rondzwervend waxinelichtje prachtige, griezelige schaduwen werpt. Voor 2 tot 8 spelers. Vanaf 5 jaar (vanwege het open licht moet een volwassene meespelen). 10 bomen en 7 kabouters van hout, een kubus, een theelichtje met glazen houder en een schuifje voor het lichtje. Dubbelzijdig speelveld 36 x 60 cm.

€ 36,90
Schaakbord zonder rand

Gereduceerd tot de essentie.

Schaakbord zonder rand

Over het ontwerp van een schaakbord valt te twisten. Wij wilden een randloos, bijna zwart-wit schaakbord, teruggebracht tot zijn functie als speelvlak, met een aan onze stukken aangepaste veldgrootte (volgens de vuistregel is de torenhoogte gelijk aan de randlengte van de velden) en hebben er een laten maken in Zuid-Duitsland. Gemaakt van MDF met fijnkorrelig, ingelegd esdoornfineer en mat gelakt. Gemaakt in Duitsland. 48 x 48 cm, materiaaldikte 1,3 cm. Veldgrootte 6 x 6 cm. Gewicht 2,3 kg.

€ 99,90
Menu