Menu
Niewsbrief

Fabrikant

Knitwear van Seldom

Knitwear van SeldomKnitwear van Seldom

Horhausen in het Westerwald is de thuisbasis van de gebreide kledingspecialist Seldom. De oorsprong ligt bij de ouders van de huidige directeur Rolf Meissner, die naam maakten met gebreide hoeden en petten - in het beste geval verlieten 2.000 gebreide hoeden per dag hun fabriek. In 1984 richtte Rolf Meissner, een opgeleid econoom en autodidactisch breier, het merk Seldom op, dat hij jarenlang beheerde, maar vervolgens verkocht en zich toelegde op de ontwikkeling van breigoed in opdracht. Een paar jaar later kocht hij echter de merkrechten terug met het idee Seldom ooit nieuw leven in te blazen.

De eerste vonk kwam van een samenwerking met een breifabriek in de regio Nederrijn die "naadloos" kan breien. Samen met haar eigenaar ontwikkelde Meissner in 2010 een procedé om de naadloze techniek te combineren met de platingtechniek, waarbij wordt gewerkt met twee verschillend gekleurde garensystemen, waarvan er een zichtbaar is aan de rechterkant en een aan de linkerkant. Daarbij wordt de tweede kleur telkens niet volledig bedekt, maar ontstaat een gemêleerde toon.

Knitwear van SeldomKnitwear van Seldom
Knitwear van SeldomKnitwear van Seldom
Knitwear van SeldomKnitwear van Seldom

De combinatie van deze twee technieken is een technische innovatie die voorheen niet bestond. Het was een hobbelige weg om er te komen, want de uitvoering is zeer veeleisend qua breitechniek: alleen al de ontwikkeling van de eerste trui nam driekwart jaar in beslag. Seldom is al lang terug op het pad van het succes en met zoon Maximilian is de derde generatie al actief.