Menu
Niewsbrief

Fabrikant

Fermob. Franse tuinmeubelen bij uitstek

Fermob tuinbankFermob tuinbank

Fermob in Auvergne fabriceert al sinds 1889 buitenmeubelen. Het beroemde bistromeubilair heeft in die tijd nauwelijks veranderingen ondergaan - op het gebied van technologie en materialen zijn ze echter altijd toonaangevend geweest. Zo zorgt Fermob bijvoorbeeld voor de grootst mogelijke bescherming tegen roest en verf tijdens het verven. Er wordt uitsluitend eersteklas staal en aluminium gebruikt, en dankzij de zogenaamde hoge beschermingsbehandeling hoeven tuinmeubelen van Fermob zelfs na langdurig gebruik niet opnieuw te worden geverfd.

De metalen worden volgens een intern ontwikkeld procédé tegen corrosie behandeld. Vervolgens wordt een speciaal poeder elektrostatisch aangebracht, dat zelfs in de fijnste scheurtjes doordringt en de frisse kleuren UV-bestendig maakt, en bij zeer hoge temperaturen in de oven gebakken. Een kataforesebehandeling (een kathodische dompellak) vervolledigt dit proces. Op deze manier afgewerkt kunnen de Fermob meubelen zonder problemen buiten overwinteren en hebben ze geen extra bescherming nodig (ze mogen niet met plastic worden bedekt). Om het schoon te maken, gewoon wassen met water en zeep.

Andere onderwerpen

Elefant Beer TuinmeubelenElefant Beer Tuinmeubelen

Dit tuinmeubilair wordt normaal alleen gebruikt in cafés en restaurants met catering in de open lucht: hier is het een unieke investering dankzij de robuuste afwerking - de stoel gaat tientallen jaren mee. Voor ons is het beplankt met weerbestendig robiniahout. Het wordt eerst voorzien van een gepigmenteerde grondlaag, die onder meer de UV-bescherming verbetert; vervolgens wordt het tussentijds geschuurd.

Ontdek nu