Menu
Niewsbrief

Fabrikant

Moccamaster filter koffiemachines. Koffiegenot uit traditie

Moccamaster koffiezetapparaatMoccamaster koffiezetapparaat

De Nederlandse Moccamaster kan maar één ding: een zeer goede filterkoffie zetten. Dat komt omdat de hele constructie van de machine is ontworpen om het proces van handmatig filteren machinaal na te bootsen. Het water wordt door een koperen verwarmingselement in zeer korte tijd aan de kook gebracht en slaat dan bij de ideale temperatuur van 96 °C neer op de gemalen koffie. Met een keuzeknop kan vooraf worden ingesteld of een hele pot van tien of een halve pot van vijf kopjes koffie moet worden gezet. Een ander voordeel van deze koffiemachine is dat alle slijtdelen kunnen worden vervangen of gerepareerd.

Andere onderwerpen

Maak koffie.Maak koffie.

Het zetten van koffie is de laatste jaren steeds belangrijker geworden - de mogelijkheden om de smaak naar eigen hand te zetten zijn met handfilters, staaffilterpotten en hun verwanten nauwelijks te overtreffen. Een beetje tijd, kennis en oefening is alles wat je nodig hebt om de perfecte koffie te maken.

Ontdek nu
De Weense koffiehuiscultuurDe Weense koffiehuiscultuur

De Weners waren niet de eersten die koffie dronken, en hun koffiehuizen waren ook nooit de enige. Toch is er geen stad in deze wereld die zo nauw verbonden was en is met het woord koffiehuis als de Oostenrijkse hoofdstad. In 2001 werd de Weense koffiehuiscultuur zelfs door de UNESCO uitgeroepen tot immaterieel cultureel erfgoed. In het kader van de opening van ons eerste Oostenrijkse warenhuis in Wenen bekijken we de dingen die het Weense koffiehuis tot een echt instituut met herkenningseffect maken en tot een must voor elke Weense toerist.

Ontdek nu
Menu