Menu
Niewsbrief

Fabrikant

Kwaliteit en eerlijk. Mode van Claudia Lanius

Mode van Claudia LaniusMode van Claudia Lanius

Het Lanius modelabel werd in 1999 opgericht door ontwerpster Claudia Lanius. In haar Keulse studio ontwikkelt zij samen met haar team alle ideeën en ontwerpen die vervolgens door producenten in verschillende landen worden gerealiseerd. Het werk van Lanius speelt zich af in het spanningsveld tussen drie factoren: ten eerste, modieus design met geraffineerde snitten en vormen, ten tweede, het gebruik van gecertificeerde grondstoffen en ten derde, de garantie van eerlijke arbeidsomstandigheden - steeds met de eis van kwaliteit boven alles in het achterhoofd.

Geselecteerde grondstoffen, duidelijke ontwerpen. Combineerbaar

Het idee achter de ontwerpen van Lanius is om enerzijds tijdloze basisstukken en anderzijds wisselende, gevarieerde collecties te creëren. Maar de kleding uit deze jaarlijkse collecties heeft natuurlijk ook de pretentie de drager ervan jarenlang te vergezellen en door steeds nieuwe combinatiemogelijkheden blijvend interessant te blijven. Lanius besteedt veel aandacht aan de keuze van de juiste materialen. Deze worden vaak gecontroleerd en gecertificeerd, zoals in het geval van biologisch katoen en biologische scheerwol. Zij worden getest door onafhankelijke certificeerders zoals Cerres en gecertificeerd volgens de Global Organic Textile Standard (GOTS). Lanius gebruikt ook leer dat gelooid is met looistoffen uit rabarberwortel en hennep, waarvoor bij de teelt op zich nauwelijks pesticiden of herbiciden nodig zijn en alleen een beetje water.

Eerlijk kasjmier. Transparant en goed

Eerlijk kasjmier. Transparant en goedEerlijk kasjmier. Transparant en goed

Kasjmier, een van de kostbare haren, voelt zachter en gladder aan dan schapenwol. Omdat de extractie complex is, is kasjmier begeerd en duur. Om aan de vraag te voldoen, worden zelfs de basisnormen inzake dierenwelzijn vaak niet nageleefd. Dus het loont om goed te kijken. Het Keulse label Lanius heeft precies dat gedaan en biedt kleding van kasjmier aan die niet alleen voldoet aan de strenge specificaties van de gecontroleerde biologische veeteelt, maar ook gecertificeerd is volgens de Global Organic Textile Standard (GOTS).

Eerlijke arbeidsvoorwaarden

De component van sociale compatibiliteit is voor Lanius even belangrijk als de weloverwogen keuze van de grondstoffen. In principe worden alleen orders geplaatst bij bedrijven die aantoonbaar eerlijke arbeidsomstandigheden en goede sociale normen garanderen. Daarnaast werkt Lanius samen met de bioRe Foundation, die sinds 1997 investeert in de duurzame verbetering van de levensomstandigheden van boerenfamilies in India en Tanzania. Of zoals Claudia Lanius het formuleert: "Het is voor ons heel belangrijk om elk van onze produktiebedrijven persoonlijk te leren kennen en de zakenrelatie te versterken door regelmatige bezoeken. Zo werken wij al vele jaren met onze producenten. Voor ons zijn persoonlijk contact en een goede samenwerking veruit de belangrijkste succesfactoren voor het succes van uniek en hoogwaardig textiel."

De Claudia Lanius dameskleding in een oogopslag

Laatste kans. Losse artikelen en speciale aanbiedingen

Menu