Menu
Niewsbrief

Accessoires voor dames

Juwelen gemaakt van gerecycleerde materialen. Meer dan een mooi uiterlijk

Damesjuwelen bij ManufactumDamesjuwelen bij Manufactum

In het verleden werden juwelen gebruikt om iemands sociale status te tonen - en hoe rijker men was, hoe weelderiger de juwelen. Tegenwoordig tooit men zich letterlijk met bescheidenheid. Maar je kunt niet alleen understatement tonen met je juwelen, maar ook attitude.

Bijvoorbeeld met de filigrein-sieraden van Fejn Jewelry, die gemaakt zijn van gerecycled 925 zilver. Of met de barnstenen juwelen van Marcin Zaremski, waarvan de opvallende kubussen zijn geperst uit barnsteenresten - het bewijs dat zelfs fossiele hars kan worden geupcycled. En last but not least, de halsketting van Guthmann, waarvan de hanger in de vorm van het alchemistische zonnesymbool door middel van milieuvriendelijke kanaalwassing (zonder toevoeging van kwik of cyaniden) uit Duitse rivieren werd gewonnen.

De tree-of-life hanger van gerecycled 925 zilver is van dezelfde fabrikant, waarvoor Guthmann voor elk verkocht stuk een boom laat planten in de dorre streken van Rajasthan (India). Het resulterende bos komt het klimaat ten goede en wordt uitsluitend door regenwater bewaterd. Wat het dragen ervan betreft, geniet u alle vrijheid, want conventies zoals goud en zilver die niet samen mogen worden gedragen, behoren al lang tot het verleden. Het is ook volledig aanvaard dat het gedragen ensemble niet noodzakelijk uit een serie afkomstig is - zolang de algemene look maar coherent is. Bedank de "Roaring Twenties", die de weg vrijmaakten met hun modejuwelen enthousiasme.

Geselecteerde juwelen in detail

Tweekleurige ring set, Goud-Zilver

Delicate set van twee filigraan ringen. De zilveren ring is heel gewoon, glad en rond. De vergulde ring vertoont een licht gehamerde structuur - vergelijkbaar met de "Spaanse bloem", een muntvorm met inkepingen gelijkmatig verdeeld langs de rand. 925 zilver (gerecycleerd) en 925 zilver (gerecycleerd), 24 karaat verguld. Breedte per ring 1 mm. Totaal gewicht voor maat 17 = 0,9 g.

Amber Kubus Armband, Bruine tinten

De armband, die het hele palet van barnsteentinten in zijn kleurrijkheid omvat, overbrugt de kloof tussen traditioneel en hedendaags-modern design door de gepolijste barnsteenblokjes te combineren met de matte zilverkleurige blokjes - die door smalle zilverkleurige schijfjes van elkaar gescheiden zijn en daardoor ook visueel aan omvang winnen. Behandeld amber gepolijst, in verschillende tinten. Zilveren kubus, haaksluiting 925 zilver mat geborsteld, zilveren schijfjes 925 zilver. Lengte 21 cm, randlengte van de kubussen 7 mm. Gewicht 17 g.

Ketting met hanger Levensboom

De levensboomhanger van deze halsketting van juwelenfabrikant Martin Guthmann heeft een symbolische waarde: voor elke verkochte halsketting plant de fabrikant een boom in de dorre streken van Rajasthan (India). Het resulterende bos komt het klimaat ten goede en wordt uitsluitend door regenwater bewaterd. 925 zilver (gerecycled). Ketting lengte 46 cm. Ø hanger 1,3 cm, materiaaldikte 1,7 mm. Gewicht 4 g.

Ketting met hanger zon/goud symbool

Het ontwerp van de komvormige hanger is gebaseerd op goudvondsten uit de Keltische periode - Keltisch komgoud. Door het stempelprocédé krijgt het fijne goud, dat van zichzelf zacht is, meer hardheid, en de komvorm van de zonnevormige hanger geeft het materiaal meer stabiliteit. Hanger 999 goud. Roestvrij stalen kogelsluiting. Katoenen ketting. Ketting lengte 86 cm. Ø hanger 1,1 cm. Gewicht ketting 3 g.

Menu