Niewsbrief

Fabrikant

Merz b. Schwanen. Herleefde traditie

De Schwäbische Alb was ooit een van de belangrijkste textielgebieden in Duitsland. Een van de daar gevestigde bedrijven was de Trikotagenfabrik Merz b. Schwanen, opgericht in 1911. De traditie werd nieuw leven ingeblazen door Peter Plotnicki uit Berlijn samen met zijn vrouw Gitta. Sinds enkele jaren worden daar weer shirts en sportbroeken geproduceerd - niet zelden op originele rondbreimachines uit de jaren 1920 tot 1960. Deze machines draaien zeer langzaam en maken zo de hoge dichtheid, de karakteristieke structuur, het pittige gevoel en de vormvastheid van het breiwerk mogelijk.

Alle producten van Merz beim Schwanen

Andere onderwerpen

De uil in het logo van het Deense label Knowledge Cotton Apparel staat voor wijsheid en kennis. Twee elementen die kunnen worden toegepast op de geschiedenis van het bedrijf en de filosofie van het merk. In 1969 richtten Jørgen Mørup en zijn vader een klein textielbedrijf op in Herning, Denemarken, dat toen al gericht was op duurzaamheid.

Ontdek nu

Mode anders (en beter) ontwerpen, hulpbronnen behouden in plaats van ze uit te buiten en ontwerpen creëren die de garderobe blijvend aanvullen - dat is de filosofie van het Keulse label Armedangels. En wat in 2007 begon met een eenvoudig wit T-shirt is al lang uitgegroeid tot een succesvol fair fashion bedrijf.

Ontdek nu

Het werk van het modemerk Lanius speelt zich af in het spanningsveld tussen drie factoren: ten eerste modedesign met geraffineerde snitten en vormen, ten tweede het gebruik van gecertificeerde grondstoffen en ten derde de garantie van eerlijke arbeidsomstandigheden. Afhankelijk van het kledingstuk ligt de nadruk soms meer op de ene, soms op de andere factor - maar altijd met het oog op de doorslaggevende vraag naar kwaliteit wat betreft materialen en afwerking. Achter het in 1999 opgerichte merk staat Claudia Lanius, die in haar Keulse atelier alle ideeën en ontwerpen ontwikkelt, die vervolgens door haar team worden gerealiseerd en door producenten in verschillende landen worden gemaakt.

Ontdek nu