Menu
Niewsbrief

Ons systeem meubilair. De Shannon griffier

Shannon systeem meubilairShannon systeem meubilair

Het is waarschijnlijk de eerste industriële aanbouwkast en daarmee het eerste systeemmeubel ooit. Het meubel, dat aan het eind van de 19e eeuw in Cincinnati werd ontwikkeld, werd in 1896 in Engeland gepatenteerd en daar vervaardigd door de Shannon Registrator Co. In Duitsland werd de Registrator vanaf de jaren 1920 vervaardigd door de schrijnwerker Gebrüder Aug. Zeiss & Co. in Berlijn en met groot succes verkocht. Onze huidige versie is gemaakt in een meubelmakerij in Württemberg - van het massieve, levendig generfde hout van de Tierra del Fuego kers (gebeitst en zijdemat gelakt). Deze soort valse beuk, die tot de hardhoutsoorten behoort, groeit in uitgestrekte opstanden in het zuiden van Zuid-Amerika (de onze in Chili).

Een echt systeem meubilair. Kamervullend of eenzaam

ShannonShannon

De bij ons verkrijgbare elementen van het Shannon register, die wij hier aan u voorstellen, kunnen geheel naar uw wensen worden samengesteld - zowel als op zichzelf staand meubel als ruimtevullende inrichtingsoplossing. Zo kan de registerkast dienst doen als huisbibliotheek voor de woonkamer en als kastensysteem voor het kantoor, maar ook als dressoir, ladekast en buffet voor de keuken, de woonkamer en de eetkamer. U kunt de registerkast uitrusten met functionele accessoires en verschillende binnenwanden of aanvullen met bijpassende, aanvullende meubelen, zoals rolluikkasten.

Het systeem.
De basisstructuur van het systeem volgt een paar eenvoudige principes:
Alle elementen zijn 880 mm breed. Eén of meer rompelementen (drie dieptes: 28, 34 en 40 cm) worden op een vlak of hoog sokkelelement gestapeld. De bovenzijde wordt gevormd door een facultatief kroonlijstelement. De resulterende segmenten kunnen zowel afzonderlijk als in elke hoeveelheid naast elkaar worden gerangschikt en kunnen zelfs om hoeken worden geplaatst.

De verbinding van de systeemelementen.
Elk stapelelement is aan de bovenzijde voorzien van gaten en aan de onderzijde van pennen waarmee de elementen stevig aan elkaar kunnen worden gekoppeld. Een sokkel ondersteunt het geheel en een afwerkingsbekroning bekroont het. Indien geen eindkap gewenst is, zijn er rozetten van hout om de gaten van het bovenelement af te dekken (bij elk element worden er 4 meegeleverd). De gereedschapsloze constructie van het modulaire systeem maakt het eenvoudig te monteren en te demonteren, wat enorm praktisch is bij verhuizingen, renovatie of uitbreiding van het systeem.

Noot

Levering: Gelieve rekening te houden met een leveringstermijn van ongeveer 6 weken voor de registratorelementen en de volledige aanbiedingen. Levering tot achter de eerste afsluitbare deur. Montage van de meubels is mogelijk tegen een meerprijs (afhankelijk van de grootte EUR 30,00-EUR 60,00).

Onze afdeling speciale bestellingen - telefonisch bereikbaar op (0 23 09) 93 90 50 - geeft u graag uitvoerige informatie, bespreekt met u individuele oplossingen en staat u met raad en daad terzijde bij alle elementaire en detailvragen. Op verzoek kunt u de registrator ook in andere kleuren bestellen.

Helderder. Lichten. Wit

Om de visuele dominantie en zwaarte van het meubel te relativeren, hebben wij nu een ondoorzichtige witte lak laten aanbrengen en zo een veel lichtere, luchtigere versie van de uiterst functionele klassieker laten bouwen. Wij waren zo onder de indruk van het resultaat dat wij het hier presenteren en nu alle ongeveer 50 elementen van het Registrator-systeem aanbieden met een wit gelakt oppervlak. De witte versie van de registrator komt duidelijk uit de verf zonder overheersend te zijn. Dankzij de lichte neutraliteit bieden de systeemmeubelen een groot aantal combinatiemogelijkheden - ze passen net zo goed in een weelderig ingerichte omgeving als in een sober en objectief ingerichte ruimte. Zelfs kleinere kamers blijven open en licht dankzij de rechtlijnigheid van het meubilair.

Volledig aanbod

Deze meubelen zijn onze kant-en-klare totaalaanbiedingen, die wij speciaal voor de meest uiteenlopende doeleinden en opstellingsplaatsen (eetkamer, woonkamer, bureau, hal en muziekkamer) hebben samengesteld uit elementen van de Registrator en die wij u tegen een lagere totaalprijs aanbieden. Op die manier kunt u een zelfstandig meubelstuk met een eigen werking aanschaffen, zonder dat u zich verder met de systematiek van de Registrator hoeft bezig te houden. Natuurlijk kunt u dit complete meubel ook altijd combineren met andere elementen uit het Registrator-systeem. Natuurlijk worden de complete meubelen geleverd zonder decoratie.

Basiselementen

U kunt kiezen uit drie sokkelelementen: de klassieke hoge sokkel en de modernere platte sokkel, die verkrijgbaar zijn in de diepten 28, 34 en 40, en de hoge sokkel met lade. Het is alleen beschikbaar in diepte 40. De hoge plinten zijn 194 mm hoog en aan de buitenkant licht afgerond. Op de vlakke sokkel, die slechts 54 mm hoog is, zien de combinaties van de ambtenaar van de burgerlijke stand er slanker en "zakelijker" uit. Zij kunnen dan echter niet worden gecombineerd met het jaloeziedeurbeslag. In ieder geval moet u kiezen voor een doorlopende plinthoogte, omdat er anders een lelijke hoogteverschil ontstaat.

Kastelementen.

De veelzijdige kastelementen vormen de kern en het uitgangspunt van het systeem. Zij zijn geschikt voor alle typische boekformaten, van paperbacks tot geïllustreerde boeken of dossiermappen, maar ook voor serviesgoed en nog veel meer. Ze hebben een deur die naar binnen zwaait aan de bovenkant. De twee grotere hebben elk een plank. Voor de deurpanelen kunt u kiezen tussen helder glas, aan één zijde gesatineerd glas en een houten paneel. De kastelementen zijn verkrijgbaar in alle drie de systeemdieptes (28, 34 en 40). Naarmate de diepte toeneemt, neemt ook de hoogte van de elementen toe. Een klassieke, verzonken structuur kan worden gerealiseerd met kastelementen van verschillende dieptes.

Opbergsystemen

De eenvoudige open rekken hebben geen deuren ter bescherming tegen inkijk en stof. Zij zijn alleen verkrijgbaar in een diepte van 28 cm voor gebruik in het bovenste gedeelte van een verzonken bovenbouw of voor een doorlopende bovenbouw van geringe diepte. De hoogte van de kleine open kast komt overeen met die van twee kleerkasten 28 en die van de grote kast met de hoogte van de rompelementen 40 en 34 samen.

Ladeblokken. Drie versies in twee hoogtes

De ladeblokken zijn ontworpen als een gelijkvloerse eenheid voor schoenen, bestek of tafellinnen. Ze zijn verkrijgbaar in twee hoogtes, uitsluitend in de diepte 40 cm. De ladeblokken met zes en drie laden komen in hun afmetingen overeen met kastelement 40 en kunnen dit vervangen in het onderste gedeelte van een hoge kast. U kunt echter ook een commode bouwen met twee hoge ladeblokken boven elkaar. Het ladeblok met één lade is geschikt als extra tussenniveau op een elementromp 40 of als uiteinde van een dressoir.

Extra onderdelen

Deze onderdelen vormen een aanvulling op de meubelen die uit de systeemelementen zijn samengesteld.

Krans elementen. De kroon op het werk

De kroonlijstelementen bestaan uit een omlijst massief houten paneel dat naar voren toe afgeschuind is. Ze dienen als visuele afwerking van het bovenelement en passen bijzonder goed als tegenhanger van de klassieke hoge sokkel. Het gebruik ervan is echter niet verplicht. De kroonlijstelementen zijn verkrijgbaar voor elk van de drie aangeboden kastdieptes.

Menu