Bestel u cadeaus voor 30/11 en ontvang ze voor Sinterklaas*

Menu
Niewsbrief

Fabrikant

Kreis Ledermanufaktur

Leder Vervaardiging CirkelLeder Vervaardiging Cirkel

Offenbach en leer - ze waren ooit synoniem. In het midden van de 20e eeuw waren er in de regio ongeveer 200 leerverwerkende bedrijven, waarvan er nu bijna geen meer over zijn. Een die het gehaald heeft is de Kreis Ledermanufaktur. Sinds 1963 staat het voor handgemaakte lederwaren van de hoogste kwaliteit.

Geschiedenis en vakmanschap

Beeld vader en zoonBeeld vader en zoon
LederLeder
Gemaakt voor ManufactumGemaakt voor Manufactum

Oprichter Erich Kreis had in die gouden dagen van de lederhandel zijn eigen zaak opgezet, mild bespot door zijn vroegere collega's met hun zogenaamd zekere banen. Toen in de daaropvolgende jaren meer en meer bedrijven in een ruïneuze prijzenoorlog verwikkeld raakten en verloren, koos Kreis voor de tegenovergestelde benadering: zijn stelregel was altijd de beste kwaliteit te produceren, ook al had die zijn prijs. Ook zijn zoon Bernd Kreis, de huidige eigenaar, volgt dit leidende principe.

Een uitstekend voorbeeld van deze kwaliteitsstandaard zijn de drielaagse riemen. Voor deze uitgebreide en materiaal-opulente stijl moeten de lederen sneden van het bovenmateriaal een goede derde breder worden gesneden dan gebruikelijk en moeten de lederen randen dun worden afgeslepen, zodat het vouwen (inklappen) rond de gordelkern mogelijk is. Dan de kern: waar anderen vezelvlies gebruiken of, in het beste geval, goedkoop splitleer omdat de klant dat toch nooit te zien krijgt, gebruikt Kreis pitgelooid volnerfleer. Het voeringleer komt van de looierij Kobel in Kellinghusen en is van een kwaliteit die vaak niet eens geëvenaard wordt door het bovenleer elders.

Bestendig en duurzaam. Kwaliteit die rendeert

Shell CorodovanShell Corodovan
LijmLijm
RiemlagenRiemlagen
Riem gespRiem gesp
PunchPunch
Verpakte riemVerpakte riem

"Als we dergelijk leer voor een riem gebruiken, kan ik met een gerust hart zeggen: het materiaalgehalte is 60 tot 65 procent, in sommige gebieden zelfs hoger," zegt Bernd Kreis. "Daarom hebben onze riemen hun prijs - niet omdat het loonaandeel in Duitsland zo hoog is, maar omwille van de kwaliteit van de basismaterialen". En wat voor de elegante, drielaagse riemen geldt, geldt natuurlijk ook voor de sportieve modellen. Voor de tweelaagse riemen worden rijriemen gebruikt. Zij worden op een basisdikte gebracht en voorzien van afgeschuinde kanten, zodat een mooie bekroning ontstaat die de riem uitdrukking geeft.

Geselecteerde producten in detail

Runderhuid riem D-ring, Natuur

De runderhuid voor deze riem komt van de rug van het dier (de zogenaamde croupons, het meest waardevolle en beste deel). Het is gedurende ten minste twee maanden plantaardig gelooid in een Duitse looierij en daarna met aniline geverfd en met bijenwas behandeld. De gesp met echte rol en de D-ring zijn in een Italiaans familiebedrijf uit messing gegoten en verzilverd. Enkele laag. Breedte 4,5 cm.

Bizon leren riem, Donkerbruin

Bizonleder is van nature pittig en zeer resistent. Het heeft een typische, zeer kenmerkende en zeer verschillend gestructureerde korrel. Voor het bovenleer van deze tweelaagse riem gebruikt Kreis bizonleer van dieren die op kleine boerderijen worden gehouden voor hun uitstekende, vetarme vlees. Het voeringleer komt van de looierij Kobel in Kellinghusen. Alle gordelnaden zijn afgewerkt met een licht contraststiksel. Breedte 4 cm.

Heren Cordovan Portemonnee Muntzakje

De legendarische reputatie van Shell Cordovan paardenleder van de leerlooierij Horween® in Chicago gaat vooraf aan deze portefeuilles, want de duurzaamheid van producten die van dit leer zijn gemaakt, is onovertroffen. Met muntzakje, 4 kaartsleuven en 2 sleuven voor ID en papieren. Breedte 12,5 cm, hoogte 9 cm. Gewicht 120 g.

Van sportief tot elegant. Eén tot drie lagen riemen

Eendelige riemen bestaan uit een gesneden strook leder met geslepen of gepolijste en op passende wijze geverfde randen. Bij hen blijft het lederen oppervlak zowel aan de buiten- als aan de binnenkant zichtbaar. Zij hebben een pittig, kernachtig karakter en worden vaak gecombineerd met jeans, chino's en soortgelijke broeken. Meerlagige riemen zien er eleganter uit door de combinatie van boven- en voeringleder en door de snit en afwerking, waardoor ze ook geschikt zijn voor pakken. Tweelaagse riemen bestaan uit aan elkaar genaaid bovenleer en voeringleer. Drie-lagen riemen, de hoogste discipline in de riemenbouw, hebben ook een extra kern, die bij Kreis riemen altijd van hoogwaardig leer gemaakt is.

Menu