Kreis Ledermanufaktur

Riem Engels zadelleer

Zwart
Kreis Ledermanufaktur
Riem Engels zadelleer
Zwart
    € 139,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
    Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen
    slechts een kleine hoeveelheid in voorraad op dit moment

    Algemene informatie

    Engels zadelleer

    Deze riem is handgemaakt bij Kreis in Offenbach van het beste Engelse tuigleer, afgewerkt in een van de laatste traditionele leerlooierijen in de West Midlands. Het wordt eigenlijk gebruikt om zware, uiterst duurzame en weerbestendige hoofdstellen voor ruiters te maken. De koeienhuid - alleen het beste deel ervan, de kern (croupon) van de koeienhuid - wordt in de kuil gelooid en vervolgens op traditionele wijze met de hand bewerkt. Eerst wordt het oppervlak van de huid licht geschuurd, daarna wordt de verf in het klassieke "British Racing Green" met de hand aangebracht met een penseel - dit geeft het materiaal een kleurdiepte en transparantie die ongeëvenaard is voor volledig geverfd leer. Een mengsel van natuurlijke wassen, vetten en oliën maakt het leer ongelooflijk duurzaam en geeft het een compact, stevig gevoel.

    Riemen uit Offenbach. Leder Vervaardiging Kreis

    De leerfabriek Kreis uit Offenbach, in 1963 opgericht door Erich Kreis, specialiseerde zich al vroeg in riemen. Tegenwoordig leidt Bernd Kreis, de zoon van de oprichter, het bedrijf. Hij gebruikt alleen volnerfleer: klassiek kalfsleer en oud grasgelooid rundleer uit Duitsland, zadelleer uit Engeland en het legendarische paardenleer Shell Cordovan van de Horween® looierij in Chicago. En Kreis is een van de weinigen die nog steeds de ingewikkelde kunst van de drielaagse gordelconstructie toepast in sommige van zijn riemen, die altijd met de hand worden gemaakt.

    Riemen: één tot drie lagen.

    Enkelvoudige riemen bestaan uit een gesneden strook leer met geslepen of gepolijste en naar behoren geverfde randen. Het leer is bijzonder belangrijk, omdat het oppervlak ervan aan de buiten- en binnenkant zichtbaar blijft. Riemen met meerdere lagen zien er eleganter uit qua snit en afwerking door de combinatie van bovenleer en voeringleer. Naast de kwaliteit van het leer is ook de afwerking belangrijk - al onze riemen zijn genaaid en niet gelijmd. Tweelaagse riemen bestaan uit aan elkaar genaaid bovenleer en voeringleer. Gordels met drie lagen hebben ook een extra inzetstuk. Dit geeft het bovenleer een opbollend effect en staat bekend als een gekromde riem. De tussenvoering wordt in bijzonder hoogwaardige riemen van leer gemaakt, maar kan ook van een speciaal ontwikkeld duurzaam vezelmateriaal zijn.

    Let op:

    De riemlengte is de lengte van de binnenkant van de gesp tot het middelste gat in de riem. Deze lengte moet overeenkomen met de tailleomvang van de broek.

    Productinformatie

    Artikel nummer 42997

      Enkele laag. Runderhuid (dikte 3,8-4,0 mm), met pit gelooid, aniline geverfd en gepolijst. Met een rand embossing. Gesp van gegoten messing, verzilverd. Gemaakt in Duitsland. Breedte 4 cm.
      Meer artikelen van de fabrikant:
      Vraag over het product

      Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

      Klantenservice

      Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

      U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

      Cadeaubon

      Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

      Cadeaubon kopen