Menu
Kreis Ledermanufaktur

Runderriem drielaags

Zwart
Kreis Ledermanufaktur
Runderriem drielaags
Zwart
  € 179,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 03.12.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)
  slechts een kleine hoeveelheid in voorraad op dit moment

  Algemene informatie

  Handwerk dat zeldzaam is geworden

  Kreis is een meester in het maken van riemen met een drielaagse constructie. Het brede bovenleer loopt aan de randen taps toe naar de vouw. Een blik in de riemgaten onthult het binnenwerk: Oude grasgelooide runderhuid dient als tussen- en binnenleer. Het fijne chroomgelooide en aniline geverfde rundsleder is slijtvast, de naden zijn gestikt met sterk zadelmakersgaren.

  Riemen uit Offenbach. Leder Vervaardiging Kreis

  De leerfabriek Kreis uit Offenbach, in 1963 opgericht door Erich Kreis, specialiseerde zich al vroeg in riemen. Tegenwoordig leidt Bernd Kreis, de zoon van de oprichter, het bedrijf. Hij gebruikt alleen volnerfleer: klassiek kalfsleer en oud grasgelooid rundleer uit Duitsland, zadelleer uit Engeland en het legendarische paardenleer Shell Cordovan van de Horween® looierij in Chicago. En Kreis is een van de weinigen die nog steeds de ingewikkelde kunst van de drielaagse gordelconstructie toepast in sommige van zijn riemen, die altijd met de hand worden gemaakt.

  Productinformatie

  Artikel nummer 43899

   Drie lagen. Rundsleder (dikte 1,4 mm), chroomgelooid, voering van rundsleder en binnenleder. Gebogen randen, gebogen. Messing vernikkelde gesp. Gemaakt in Duitsland. Breedte 3,5 cm.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen