Menu

Herenriem paardenleer smallere vorm

Ossenbloed
Herenriem paardenleer smallere vorm
Ossenbloed
  € 369,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  op voorraad, Levering in 4-5 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 31.01.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)
  slechts een kleine hoeveelheid in voorraad op dit moment

  Algemene informatie

  Smalle band. Gemaakt van Shell Cordovan van Horween®.

  Het bovenleer van deze riem is het beroemde Shell Cordovan van de leerlooierij Horween® in Chicago, die sinds 1905 gespecialiseerd is in paardenleer. Het is van een meer dan gemiddelde duurzame kwaliteit, de vezelstructuur is dicht en stevig. De kleur wordt met de hand aangebracht - Oxblood, een diep Bordeauxrood, wordt beschouwd als de Shell Cordovan kleur bij uitstek. Het voeringleer is een tijdrovende oude grasgelooide koeienhuid uit de looierij van Rendenbach. Beide ledersoorten zijn met open randen gestikt; het zijdematte karakter van de oppervlakken wordt bereikt door mechanisch "glanssteken". De randen van de riem worden bijpassend geverfd en vervolgens in de was gezet en gepolijst in verschillende bewerkingen. Met zijn smallere vorm kan de riem goed gedragen worden bij een pakbroek.

  Riemen uit Offenbach. Leder Vervaardiging Kreis

  De leerfabriek Kreis uit Offenbach, in 1963 opgericht door Erich Kreis, specialiseerde zich al vroeg in riemen. Tegenwoordig leidt Bernd Kreis, de zoon van de oprichter, het bedrijf. Hij gebruikt alleen volnerfleer: klassiek kalfsleer en oud grasgelooid rundleer uit Duitsland, zadelleer uit Engeland en het legendarische paardenleer Shell Cordovan van de Horween® looierij in Chicago. En Kreis is een van de weinigen die nog steeds de ingewikkelde kunst van de drielaagse gordelconstructie toepast in sommige van zijn riemen, die altijd met de hand worden gemaakt.

  Let op:

  De riemlengte is de lengte van de binnenkant van de gesp tot het middelste gat in de riem. Deze lengte moet overeenkomen met de tailleomvang van de broek.

  Productinformatie

  Artikel nummer 63925

   Twee lagen. Paardenhuid (dikte 1,2-1,4 mm), plantaardig gelooid. Voering koeienhuid, pitgelooid. Gesp van gegoten messing, vernikkeld en met de hand geborsteld. Gemaakt in Duitsland. Breedte 3,5 cm.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu