Kreis Ledermanufaktur

Rundsleren riem

Lichtbruin
Kreis Ledermanufaktur
Rundsleren riem
Lichtbruin
  Lichtbruin
  € 139,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Het monument van een riem

  De Kreis Ledermanufaktur in Offenbach vervaardigt deze riem van een onvergelijkbaar sterk en resistent leer, dat anders alleen in de technische sector wordt gebruikt. Het is een Engelse ossenhuid (van de rug) van 8-10 mm dikte, ongeverfd en plantaardig gelooid. Geen enkel ander leer heeft zoveel kracht en taaiheid. De randen van de band worden geschuurd, gebrand en vervolgens gepolijst met Arabische gom om een gladde en harde rand te verkrijgen. De riem is volumineus en vereist navenant ruime riemlussen. De messing gesp is zandgegoten en verzilverd. Het bouwjaar is in elke riem gestempeld.

  Riemen uit Offenbach. Leder Vervaardiging Kreis

  De leerfabriek Kreis uit Offenbach, in 1963 opgericht door Erich Kreis, specialiseerde zich al vroeg in riemen. Tegenwoordig leidt Bernd Kreis, de zoon van de oprichter, het bedrijf. Hij gebruikt alleen volnerfleer: klassiek kalfsleer en oud grasgelooid rundleer uit Duitsland, zadelleer uit Engeland en het legendarische paardenleer Shell Cordovan van de Horween® looierij in Chicago. En Kreis is een van de weinigen die nog steeds de ingewikkelde kunst van de drielaagse gordelconstructie toepast in sommige van zijn riemen, die altijd met de hand worden gemaakt.

  Let op:

  De riemlengte is de lengte van de binnenkant van de gesp tot het middelste gat in de riem. Deze lengte moet overeenkomen met de tailleomvang van de broek.

  Productinformatie

  Artikel nummer 79711

   Enkele laag. Ossenleer (dikte 8-10 mm), plantaardig gelooid. Verzilverde messing gesp. Gemaakt in Duitsland. Breedte 4 cm.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen