Kreis Ledermanufaktur

Vet lederen riem natuur

Bruin
Kreis Ledermanufaktur
Vet lederen riem natuur
Bruin
  Bruin
  € 199,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 20.5.2024 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Gekookt - en niet alleen voor koeien

  Deze runderriem krijgt zijn kleur en vooral zijn soepelheid door een ingebakken vetproces: het leer wordt gekookt en gedrenkt in heet vet zodat het levenslang elastisch blijft. De natuurlijke beigebraune tint is niet volledig ondoorzichtig, maar "veelkleurig" en licht iriserend; op gespannen plaatsen die onder spanning komen te staan, zoals rond het gebruikte riemgat, wordt hij iets lichter, maar wordt weer donkerder zodra de trekspanning afneemt. Overigens worden koebelriemen vandaag de dag nog steeds van vergelijkbaar leer gemaakt, en ze moeten voortdurend wind en weer en zware wrijving doorstaan - dit is misschien al voldoende bewijs van hun robuustheid.

  Riemen uit Offenbach. Leder Vervaardiging Kreis

  De leerfabriek Kreis uit Offenbach, in 1963 opgericht door Erich Kreis, specialiseerde zich al vroeg in riemen. Tegenwoordig leidt Bernd Kreis, de zoon van de oprichter, het bedrijf. Hij gebruikt alleen volnerfleer: klassiek kalfsleer en oud grasgelooid rundleer uit Duitsland, zadelleer uit Engeland en het legendarische paardenleer Shell Cordovan van de Horween® looierij in Chicago. En Kreis is een van de weinigen die nog steeds de ingewikkelde kunst van de drielaagse gordelconstructie toepast in sommige van zijn riemen, die altijd met de hand worden gemaakt.

  Let op:

  De riemlengte is de lengte van de binnenkant van de gesp tot het middelste gat in de riem. Deze lengte moet overeenkomen met de tailleomvang van de broek.

  Productinformatie

  Artikel nummer 86105

   Twee lagen. Runderhuid, met pit gelooid en ontvet, herkomst Duitsland. Met contrasterende stiksels. Ongeverfd voeringleer, ook pitgelooid. Verzilverde messing gesp. Gemaakt in Duitsland. Breedte 4 cm.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen