Menu
Niewsbrief

Fabrikant

De Red Wing Schoenmakerij

Red Wing SchoenenRed Wing Schoenen

De Red Wing Shoe Company in Minnesota maakt al sinds 1905 schoenen die bekend staan om hun uitstekende pasvorm en lange levensduur. Het zijn meestal modellen die zich hebben moeten bewijzen in zware dagelijkse werkomstandigheden - in smederijen, fabriekshallen en mijnen of op olievelden en boerderijen.

Het leer is van bijzonder belang. Red Wing gebruikt voor zijn schoenen en laarzen altijd sterk, volnerf rundleer, dat wordt vervaardigd volgens een speciaal proces dat eind jaren '40 werd ontwikkeld en voor Red Wing werd gepatenteerd. Het chroomgelooide leder wordt opnieuw gelooid in minerale olie, wat de Amerikaanse term "oil-tanned" betekent. Hierdoor heeft het een vetgehalte van 22% (normaal is 8 tot 10%), waardoor het
uniek soepel is en tegelijk slijtvast en waterafstotend, ondanks de weelderige materiaaldikte.

Red Wing SchoenenRed Wing Schoenen
Red Wing SchoenenRed Wing Schoenen
Red Wing SchoenenRed Wing Schoenen

De looierij, die in 1872 werd opgericht en dus ouder is dan Red Wing zelf, ligt slechts "drie mijl verderop", zoals ze in Red Wing zeggen. Korte afstanden zijn dus gegarandeerd. En tegelijkertijd de volledige controle over het looiproces, omdat Red Wing het bedrijf in 1986 overnam, wat toen ook het voortbestaan ervan verzekerde.

Red Wing is net zo veeleisend met zijn leer als met zijn vakmanschap. Red Wing schoenen zijn Goodyear welted. Dit verbetert de pasvorm en de vormvastheid. Tegelijkertijd maakt het de schoenen duurzamer en beter te repareren in geval van een incident. U zult het merken in het gebruik: een Red Wing past zich individueel aan uw voet aan wanneer u hem draagt. Tegelijkertijd wordt hij steeds mooier door zijn expressieve patina en ontwikkelt zich zo tot uw persoonlijke metgezel voor vele jaren, zo niet tientallen jaren.

Geselecteerde modellen van de Red Wing Shoe Company in detail

Iron Ranger Men, Bruin (8111)

Het 8111 model werd ontwikkeld in directe afstemming op het harde werk van mijnwerkers en vertegenwoordigt zoiets als het archetype van de oerdegelijke werkschoen. De schoen is echter net zo geschikt voor langere (stads)wandelingen. Red Wing heeft de schoen iets aangepast en heeft de productie in 2014 hervat: Als buitenzool wordt nu bijvoorbeeld een Vibram®-zool gebruikt, waarvan het profiel zelfs op oneffen terrein grip biedt zonder visueel opdringerig te zijn. Het bovenmateriaal is een "Rough & Tough Leather" uit de eigen leerlooierij van het bedrijf, dat een korrelig, natuurlijk uiterlijk heeft door het verminderde gebruik van oppervlaktebehandelingen.

Mannen van de smid, Bruin (3343)

De Blacksmith kan worden omschreven als de klassieke Amerikaanse werkschoen. Het dateert uit het begin van de 20e eeuw, toen Red Wing het platteland van Amerika begon te bedienen. De betrouwbare schoen werd gedragen in de landbouw en in smederijen - aan dit laatste dankt het model zijn naam. Red Wing wijzigde de schoen lichtjes en hervatte de productie in 2014: Als buitenzool wordt nu bijvoorbeeld een Vibram®-zool gebruikt, waarvan het profiel zelfs op oneffen terrein grip biedt zonder visueel opdringerig te zijn. Het bovenmateriaal is een "Rough & Tough Leather" uit de eigen leerlooierij van het bedrijf, dat een korrelig, natuurlijk uiterlijk heeft door het verminderde gebruik van oppervlaktebehandelingen.

Moc Boot Mannen, Licht bruin (875)

Deze enkelhoge veterlaars met een ruime neus die aan een mocassin doet denken, is een klassieke werkschoen uit de jaren 1950. Kenmerkend is de kenmerkende rubberen crêpe zool met koude-isolerende eigenschappen. Het met minerale olie gelooide rundleder krijgt na verloop van tijd een patina. De contrasterende stiksels in zwart en crèmewit zijn ontworpen voor een lange levensduur. Volnerf rundsleder (dikte 2-2,2 mm), met chroom en minerale olie gelooid, herkomst VS. Ongevoerd bovenwerk, katoenen voering voorvoet. Licht geprofileerde crêpe zool. Gemaakt in de VS.

Chelsea Rancher, Zwart (2918)

Een Chelsea laars van het rustieke soort dat Amerikaanse ranchers altijd hebben gewaardeerd als een veerkrachtige werklaars (en rijlaars). Het sterke, taaie leder is, zoals bij alle Red Wing modellen, een openporige, volnerf rundsleer dat met minerale olie is gelooid en vervolgens behandeld met een speciaal mengsel van wassen en oliën ("oil tanned"). Langdurig dragen accentueert het gripvaste karakter van het zware leer - het maakt de laars alleen maar mooier.

Menu