Menu

Iron Ranger Men

Medium bruin (8085)
Nieuw
Iron Ranger Men
Medium bruin (8085)
€ 349,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Vrijwel onverwoestbaar. De Red Wing Iron Ranger

De Red Wing Iron Ranger werd ontwikkeld in directe afstemming met het harde werk van mijnwerkers en vertegenwoordigt zoiets als het archetype van de rotsvaste werkschoen. De schoen is echter net zo geschikt voor langere (stads)wandelingen. Materiaal, vorm en afwerking zijn in 90 jaar nauwelijks veranderd. Ondanks de dikkere lagen leer, voelt de schoen nooit lomp of log aan. De teen- en hielkappen zijn verstevigd met een extra lederen laag. De metalen haken op de schacht zorgen voor sneller openen en sluiten.

Red Wing Shoe Company. Olie-gelooid en Goodyear welted

Sinds 1905 maakt Red Wing, Minnesota, werkschoenen die bekend staan om hun uitstekende pasvorm en lange levensduur. Het volnerf rundleer waarvan de Red Wings worden gemaakt, wordt vervaardigd volgens een speciaal procédé dat eind jaren '40 werd ontwikkeld en voor Red Wing werd gepatenteerd: Het chroomgelooide leer dat voor de schoenen en laarzen wordt geleverd, wordt opnieuw gelooid in minerale olie, wat de Amerikaanse term "oil-tanned" betekent. Dit geeft het leer een vetgehalte van 22% (normaal is 8 tot 10%), waardoor het ondanks zijn materiaaldikte buitengewoon soepel is en tegelijk slijtvast en waterafstotend. De verwerking is ook geschikt voor dergelijk leer. Met het Goodyear proces wordt het stikken van het frame bij Red Wing machinaal op een geraffineerde manier uitgevoerd.

Algemene productinformatie

Productinformatie

Artikel nummer 207891

Bovenleer van koeienhuid (dikte 2-2,2 mm), met chroom en minerale olie gelooid. Ongevoerd bovenwerk, katoenen voering voorvoet. Binnenzool van koeienhuid. Rubberen buitenzool (Vibram®). Gemaakt in de VS.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu