Menu

Fabrikant

Murakami Pile. Specialiteiten van textiel uit Japan

Japanse handdoekenJapanse handdoeken

Ons Japans badtextiel wordt gekenmerkt door buitengewone textieltechnische eigenschappen. Naast speciale weeftechnieken wordt er onder meer geverfd met houtskool als minerale verfstof. De volgende handdoeken zijn speciaal voor ons gemaakt door de textielspecialist Murakami Pile in het Japanse handdoekenbolwerk Imabari. Aan de evenredige viscosevezels worden tijdens het spinproces houtskooldeeltjes toegevoegd, die enerzijds zorgen voor het grijs gevlekte uiterlijk.

Bovendien heeft de houtskool een uiterst praktische werking, aangezien hij geuren absorbeert en antibacterieel is. Samen met de absorberende viscose en het zachte katoen, ideaal voor gebruik in de badkamer. Met een materiaalgewicht van 254 g/m2 zijn de handdoeken met wafeltextuur vrij licht en zeer praktisch, bijvoorbeeld in de zomer of op reis.

Wassen met Washi. Badtextiel met papierinhoud

Murakami HanddoekenMurakami Handdoeken

Uit de streek Imabari komen badstof handdoeken die zijn gemaakt met een gedeelte Washi papier - het traditionele, robuuste Japanse papier, dat in zijn beste kwaliteit (dus ook hier) wordt gemaakt van de bastvezels van de Aziatische moerbeiplant Kozo en de daphneplanten Mitsumata en Gampi. De materiaalstructuur van washi maakt het zachter, lichter en absorberender, maar tegelijkertijd ook scheurbestendiger en soepeler dan klassiek westers papier. Het gebruik ervan voor textiel is niet nieuw: het werd reeds vroeger gebruikt als voeringstof - voor kimono's bijvoorbeeld.

Andere onderwerpen

Badstof gemaakt van GOTS-gecertificeerd katoenBadstof gemaakt van GOTS-gecertificeerd katoen

Framsohn - de naam staat voor Franz Amstetter & Söhne. Al vier generaties lang produceert het textielbedrijf in het Neder-Oostenrijkse Waldviertel hoogwaardige badstof voor badkamers en sauna's.

Ontdek nu