Menu
Niewsbrief

Fabrikant

Framsohn. Badkamertextiel uit het Waldviertel

Framsohn - de naam staat voor Franz Amstetter & Söhne. Al vier generaties lang produceert het textielbedrijf in het Neder-Oostenrijkse Waldviertel hoogwaardige badstof voor badkamers en sauna's. Vanaf het allereerste begin heeft het familiebedrijf veel belang gehecht aan de band met de natuur en de plaatselijke bevolking, een houding die tegenwoordig duurzaamheid wordt genoemd. Dat deze houding daadwerkelijk wordt beleefd, blijkt uit verschillende factoren. Framsohn gebruikt bijvoorbeeld voor zijn badstofproducten voornamelijk GOTS-gecertificeerd katoen van gecontroleerde biologische teelt.

Alle productiestappen worden uitgevoerd in de traditionele hoofdzetel van het bedrijf in het noorden van Oostenrijk - sinds de oprichting in 1908. Dit heeft verschillende voordelen: Ten eerste kan het primaire rotswater dat daar stroomt, worden gebruikt. Het is bijzonder zacht en maakt het mogelijk onvergelijkbaar zachte badstof te weven en de garens zachtjes te verven. Dankzij de hoge kwaliteit van het water is een zeer zachte productie mogelijk tijdens de bereiding en de productie. Anderzijds vermindert de productie onder één dak de transportafstanden en dus de CO₂-uitstoot. Tegelijkertijd maakt het een voortdurende kwaliteitscontrole mogelijk - van de draad tot het eindproduct - en stelt het Framsohn in staat de ecologische parameters direct en onmiddellijk te beïnvloeden.
Om dit te staven, heeft Framsohn zich laten certificeren volgens de Global Organic Textile Standard (GOTS). Deze norm stelt hoge eisen aan de duurzame productie van textiel uit organisch geproduceerde natuurlijke vezels - in de hele productieketen: van de extractie van textielvezels tot de verwerking en distributie ervan, en tot ethische en sociale criteria. De naleving van de norm wordt jaarlijks geëvalueerd en de GOTS-certificering wordt opnieuw toegekend.

Geselecteerde producten in detail

Badjas gekleurd gestreept unisex

De badstofzijde van de badjas ligt aan de binnenkant en nestelt zich aangenaam zacht tegen de huid. Door de lussen wordt het stofoppervlak vele malen vergroot, wat ervoor zorgt dat het opgenomen vocht snel weer kan verdampen. Aangezien de badstof echter slechts aan één kant zit en de andere kant glad geweven is, heeft de badjas een klein pakvolume en weinig gewicht, zodat hij gemakkelijk kan worden meegenomen naar de sauna of op reis. De badjas is verkrijgbaar in twee kleuren: met fijne grijze strepen op de natuurwitte achtergrond of met lichtblauw-grijze strepen.

Framsohn Badponcho Kinderen, Fijn gestreept

Deze badponcho doet enigszins denken aan de tentachtige, mouwloze capes van kleurige badstof waaronder men zich op het strand ongezien kan omkleden. Maar het is niet alleen veel chiquer, het is ook veel praktischer. Hij verwarmt als een badjas, maar zonder dat hij steeds losraakt en afglijdt als u beweegt of ravot op het strand. De zijkanten van de badponcho zijn dichtgenaaid - zodat je je er perfect onder kunt omkleden - dus hij kan alles aan en is ook praktisch voor thuis.

Alle producten van Framsohn in één oogopslag

Menu