Murakami Pile

Japanse Terry Washi Garen

Badhanddoek
Murakami Pile
Japanse Terry Washi Garen
Badhanddoek
  € 129,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Wassen met washi. Badkamertextiel met papier

  Wie had gedacht dat je je bijzonder goed zou afdrogen met papier? Of in ieder geval met textiel dat is gemaakt met een aandeel papiergarens? Het bedrijf Murakami Pile uit het Japanse handdoekenbolwerk Imabari komt het bewijzen. Naast katoen zijn de lussen van de badstof handdoeken gemaakt van een deel washi papier - het traditionele, robuuste Japanse papier, dat in de beste kwaliteit (zoals ook hier) wordt verkregen uit de bastvezels van de in Azië inheemse Maulbessenplant kozo en de twee daphne planten mitsumata en gampi. Door de structuur van het materiaal is washi zachter, lichter en absorberender, maar tegelijkertijd scheurbestendiger en flexibeler dan traditioneel westers papier. Het gebruik ervan voor textiel is niet nieuw: het werd vroeger al gebruikt als voeringmateriaal - bijvoorbeeld voor kimono's.

  Murakami koopt washi papier uit de provincie Mino, dat grotendeels bestaat uit Filippijnse kozo, de sterkste en dikste van de drie vezels. Dit papier wordt in 2-4 mm brede stroken gesneden, tot garen gedraaid en vervolgens gebruikt om te weven. De positieve eigenschappen van washi papier worden gecombineerd met die van het gebruikte katoen. Bovendien creëren de papiergarens een licht massage-effect. Net als linnen wordt washi ook een beetje zachter bij elk gebruik en elke wasbeurt. Het washigaren en het katoen verschillen van kleur, wat resulteert in een gevlekte tint. We bieden ook een bijpassende badmat.

  Gastvrij door traditie. Handdoeken van Imabari

  60% van de handdoeken in Japan worden gemaakt in de Japanse stad Imabari, in de prefectuur Ehime, in het noorden van het eiland Shikoku. Er zijn 4.000 weefgetouwen per minder dan 160.000 inwoners, waaronder meer dan 120 bedrijven die handdoeken mogen produceren onder het kwaliteitslabel "Imabari Towel". Het water dat voor het bleken van het textiel wordt gebruikt, komt uit ondergrondse bronnen die bijzonder arm zijn aan kalk en zware metalen, met name uit de rivier de Sōja - een omstandigheid die indirect de concentratie heeft bevorderd van bedrijven die badkamertextiel produceren. Het gebruik van zacht water maakt de handdoeken bijzonder soepel en zorgt er tegelijkertijd voor dat de kleurstoffen diep in de textielvezels kunnen doordringen. Het resultaat: uitzonderlijk zacht en kleurrijk linnen. Het is altijd een traditie geweest in de regio rond Imabari om pelgrims op de 1.200 km lange Shikoku Pelgrimsroute (een van de belangrijkste boeddhistische pelgrimsroutes) te ondersteunen met voedsel, geld, maar ook handdoeken op hun reis - en deze gastvrijheid moet ook tot uiting komen in de kwaliteit van het textiel dat hier wordt geproduceerd.

  Een van de bindende kwaliteitscriteria voor "Imabari Towels" betreft het vermogen om water te absorberen: een stuk van 1 × 1 cm van de stof moet binnen vijf seconden in water naar de bodem kunnen zinken - een aanwijzing dat de handdoek water en ook andere vloeistoffen kan absorberen zonder voorafgaande wasbeurt. Imabari-handdoeken worden dan ook gekenmerkt door hun vermogen om zeer snel vocht op te nemen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 36366

   70% katoen en 30% papiergaren. Herkomst VS en Japan. Basisgewicht 360 g/m². Gemaakt in Japan. Kleur gevlekt zwart.
   80 × 150 cm

   Wasvoorschrift

   text
   Mild proces
   text
   Enkel zuurstof ( chloorvrij ) bleekmiddel toegestaan
   text
   Drogen in droogtrommel lage temperatuur ( 60 °C )
   text
   Zooltemperatuur ( 110 °C ) maximum
   text
   Professioneel natreinigen Mild proces
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen