Gids

Absorberend en van geselecteerde topkwaliteit. Onze handdoeken

HanddoekenHanddoeken

Handdoeken - zoveel is zeker - moeten in de eerste plaats absorberend zijn en, in het beste geval, snel drogen, waarbij materiaal en weefpatroon een centrale rol spelen. Het gevoel daarentegen is meer een kwestie van smaak of gevoel, want terwijl sommigen de voorkeur geven aan zacht en donzig, stellen anderen een goede wrijving op prijs. Op

vindt u handdoeken in de meest uiteenlopende maten - van het klassieke hand- of gastendoekje over het zeephanddoekje of washandje voor lichaamsverzorging tot het douche-, bad-, sauna- of hammamdoekje. Wat al onze handdoeken gemeen hebben, is dat ze gemaakt zijn van natuurlijke materialen en dat ze uiterst duurzaam zijn en een lange levensduur hebben dankzij de hoogwaardige productiemethoden. Er wordt voornamelijk zuiver katoen gebruikt, bij voorkeur van gecontroleerde biologische teelt, waaronder de hoogste kwaliteit - Supima® katoen. Dit is een bijzonder langdradige katoen. Badstof handdoeken die ervan gemaakt zijn, zijn dus uiterst fijn, zacht en toch duurzaam. Maar ook speciale gemengde stoffen zoals halflinnen of de combinatie van Lyocell (TENCEL™), linnen en katoen, van katoen en viscose of van katoen met een gedeelte washi papier hebben ons volledig overtuigd.

Handdoeken gemaakt van microvezel? Voor ons een duidelijk "nee

Wat we niet in voorraad hebben zijn microvezel handdoeken, en met een goede reden. Hoewel ze licht en absorberend zijn, voelen ze meestal "zeepachtig" aan op de huid. Bovendien is de vezel lipofiel, d.w.z. vetminnend, zodat vetten en daarmee ook geurmoleculen diep in de vezel migreren en de handdoek na verloop van tijd gaat stinken. En de handdoek komt niet van deze onaangename geur af, zelfs niet na herhaaldelijk wassen. Bovendien - en dit is voor ons een van de belangrijkste negatieve criteria - zijn microvezels gemaakt van polyester, polyamide of polyacryl. Kleine deeltjes van deze op petroleum gebaseerde chemische vezels komen bij elke wasbeurt in de vorm van microplastics in het rioolwater terecht en komen van daaruit, omdat ze niet kunnen worden uitgefilterd of afgebroken, uiteindelijk in onze oceanen terecht. In onze ogen is dit volstrekt onnodig, want er zijn uitstekende natuurlijke materialen om uit te kiezen die licht zijn en minstens even absorberend als hun plastic tegenhangers, zoals wij u hieronder zullen uitleggen.

Het subtiele verschil. Badstof versus badstof

Terry handdoekTerry handdoek

In de volksmond spreekt men gewoonlijk van badstof, d.w.z. alle weefsels met een gelust oppervlak. De term is afgeleid van het Franse werkwoord "frotter", wat "afwrijven" betekent. Er moet echter een duidelijk onderscheid worden gemaakt tussen badstof en badstof van hogere kwaliteit. Terwijl badstof een tweedraads stof is en de lussen slechts aan één kant worden gecreëerd door de inslagdraad, het fantasiegaren, is echte badstof een driedraads geweven lusstof (gemaakt van schering, inslag en lus), die veel volumineuzer en absorberender is dan badstof vanwege de derde (lus)draad. De karakteristieke lussen, die met behulp van speciale weefmachines tot stand komen, bevinden zich op beide stofoppervlakken. Onze katoenen badstof handdoeken zijn ook zeer duurzaam en sommige wegen tot 700 g/m², wat heel wat is.

Welke handdoeken u ook verkiest, u vindt er gegarandeerd een die aan uw behoeften beantwoordt en u lange tijd betrouwbaar droog houdt, zowel in uw badkamer thuis als op uw volgende reis.

De handdoek. Onmisbare metgezel voor interstellaire lifters

Niet alleen in de badkamer, zelfs op een reis naar verre sterrenstelsels, zoals we weten sinds het cultboek "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy" van Douglas Adams (1952-2001), is de handdoek onontbeerlijk. Interstellaire lifters, zo leren we, moeten het altijd bij zich hebben, omdat ze zich erin kunnen wikkelen voor warmte als ze over de koude manen van Jaglan Beta hoppen, of erop kunnen liggen op de glanzende marmeren zandstranden van Santraginus V. Ze kunnen het zelfs gebruiken als zeil op een minifig. Het doet zelfs uitstekend dienst als zeil op een minivlot, bijvoorbeeld om de Mottenrivier af te varen. Bovendien is het een uitstekend strijdwapen als het nat is. Sinds de dood van de Britse cultauteur in 2001 vieren sciencefictionfans overal ter wereld ter ere van hem op 25 mei "Dag van de handdoek", wanneer het gebruikelijk is de hele dag zichtbaar rond te lopen met wat waarschijnlijk het nuttigste gebruiksvoorwerp van de melkweg is.

Voor sommige pakketreizigers lijkt de handdoek echter onmisbaar om hun territorium af te bakenen. s Morgens vroeg wordt de voorkeursligstoel met de handdoek gereserveerd, ook al gaat de persoon in kwestie er gewoonlijk pas rond het middaguur heen. Maar de handdoeken uit ons assortiment zijn te goed voor zulk territoriaal gedrag. Het gevaar is veel te groot dat zij op wonderbaarlijke wijze in de "spiraalarmen van het melkwegstelsel" zullen verdwijnen.

7 verzorgingstips voor een lang handdoekenleven

  1. Het onderhoud van onze handdoeken van hoge kwaliteit is bijna kinderspel, want op een paar uitzonderingen na kunnen ze gewassen worden op 60 °C in de wasmachine. Volg gewoon de instructies op het etiket. Was uw nieuwe handdoeken voordat u ze voor de eerste keer gebruikt, omdat ze pas na één of twee wasbeurten hun volledige absorptievermogen ontwikkelen.
  2. Aangezien handdoeken veel water absorberen wanneer ze worden gewassen, moet u ervoor zorgen dat de wasmachine niet overbelast raakt.
  3. Hoe vaak u uw handdoeken moet wassen, hangt af van het specifieke gebruik en van hoeveel mensen dezelfde handdoek gebruiken. Maar In de regel volstaat het in particuliere huishoudens om de handdoeken om de drie dagen en de douchehanddoeken om de week te vervangen.
  4. Gebruik een mild wasmiddel zonder optische witmakers en chemische bleekmiddelen, en idealiter geen wasverzachter - niet alleen om het milieu te beschermen, maar ook omdat het absorptievermogen van zelfs hoogwaardige handdoeken dan aanzienlijk afneemt. Dat komt omdat de wasverzachter de vezels als een film bedekt. Doe in plaats daarvan 30-60 ml tafelazijn en een paar druppels pure etherische sinaasappel-, citroen- of lavendelolie in het wasverzachtervakje voor een natuurlijke geur.
  5. U kunt handdoeken ook in de droger stoppen, waardoor de vezels zachter worden, maar let op: dit kan de levensduur van de handdoeken aanzienlijk verkorten, omdat de hoge hitte en de wrijving in de wastrommel de vezels beschadigen. **Het is zachter en vooral energiebesparender om de handdoeken in de frisse lucht te drogen.**Bij een lichte wind en op een niet te zonnige plaats worden ze zacht en soepel en gaan ze vanzelf ruiken. Voor een langdurige, natuurlijke geurbeleving kunt u lavendelzakjes gewoon tussen uw handdoeken in de linnenkast leggen.
  6. Als uw handdoeken na verloop van tijd toch hard en kriebelig worden, is een behandeling met azijn de moeite waard. Week de handdoeken voor het wassen in heet azijnwater en was ze daarna zoals gewoonlijk. Zo worden kalk- en zeepresten of onaangename geurtjes op betrouwbare wijze verwijderd, zonder gebruik van chemicaliën.
  7. Zelfs als een van uw handdoeken al op leeftijd is, is hij nog veel te goed voor de vuilnisbak.** Er zijn talloze manieren om hem een tweede of zelfs een derde leven te geven: als handdoek voor in de tuin of voor uw viervoeter, omgetoverd tot vaatdoek of poetslap, tochtrol of warmtekussen en, als hij helemaal versleten is, voor het onderhoud van fietsen.