Menu
Murakami Pile

Japanse Terry Washi Garen

Handdoek
Murakami Pile
Japanse Terry Washi Garen
Handdoek
  € 29,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Wassen met Washi. Badkamertextiel met papierinhoud

  Wie had gedacht dat je bijzonder droog wordt als je je afdroogt met papier? Of tenminste met textiel dat gemaakt is met een aandeel papiergaren? Het bedrijf Murakami Pile uit het Japanse handdoekenbolwerk Imabari levert het bewijs. MaulNaast katoen bestaan de lussen van de badstofproducten voor een deel uit washi-papier - het traditionele, robuuste Japanse papier, dat in de beste kwaliteit (zoals hier het geval is) wordt gemaakt van de bastvezels van de in Azië inheemse Kozo-bessenplant en de twee daphne-planten Mitsumata en Gampi. De materiaalstructuur van Washi maakt het zachter, lichter en meer absorberend, maar tegelijkertijd scheurvaster en flexibeler dan klassiek westers papier. Het gebruik ervan voor textiel is niet nieuw: het werd al in vroegere tijden gebruikt als voeringmateriaal - voor kimono's bijvoorbeeld.

  Murakami koopt washi papier uit de provincie Mino, dat grotendeels bestaat uit Filippijnse kozo, het sterkste en dikste van de drie vezelmaterialen. Dit papier wordt in 2-4 mm brede stroken gesneden, tot garen gedraaid en vervolgens gebruikt voor het weven. De positieve eigenschappen van washi papier worden gecombineerd met die van het gebruikte katoen. Bovendien zorgen de papiergarens voor een licht massage-effect. Net als linnen wordt washi echter een beetje zachter bij elk gebruik en elke wasbeurt. Het washigaren en het katoen verschillen van kleur, waardoor een gevlekte tint ontstaat.

  Gastvrij door traditie. Handdoeken van Imabari

  60% van de handdoeken in Japan worden gemaakt in de Japanse stad Imabari, in de prefectuur Ehime, in het noorden van het eiland Shikoku. Er zijn 4.000 weefgetouwen per minder dan 160.000 inwoners, waaronder meer dan 120 bedrijven die handdoeken mogen produceren onder het kwaliteitslabel "Imabari Towel". Het water dat voor het bleken van het textiel wordt gebruikt, komt uit ondergrondse bronnen die bijzonder arm zijn aan kalk en zware metalen, met name uit de rivier de Sōja - een omstandigheid die indirect de concentratie heeft bevorderd van bedrijven die badkamertextiel produceren. Het gebruik van zacht water maakt de handdoeken bijzonder soepel en zorgt er tegelijkertijd voor dat de kleurstoffen diep in de textielvezels kunnen doordringen. Het resultaat: uitzonderlijk zacht en kleurrijk linnen. Het is altijd een traditie geweest in de regio rond Imabari om pelgrims op de 1.200 km lange Shikoku Pelgrimsroute (een van de belangrijkste boeddhistische pelgrimsroutes) te ondersteunen met voedsel, geld, maar ook handdoeken op hun reis - en deze gastvrijheid moet ook tot uiting komen in de kwaliteit van het textiel dat hier wordt geproduceerd.

  Een van de bindende kwaliteitscriteria voor "Imabari Towels" betreft het vermogen om water te absorberen: een stuk van 1 × 1 cm van de stof moet binnen vijf seconden in water naar de bodem kunnen zinken - een aanwijzing dat de handdoek water en ook andere vloeistoffen kan absorberen zonder voorafgaande wasbeurt. Imabari-handdoeken worden dan ook gekenmerkt door hun vermogen om zeer snel vocht op te nemen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 17836

   70% katoen en 30% papiergaren. Herkomst VS en Japan. Basisgewicht 360 g/m², voor de badmat 1.200 g/m². Gemaakt in Japan. Kleur gevlekt zwart.
   34 × 81 cm

   Wasvoorschrift

   text
   Mild proces
   text
   Enkel zuurstof ( chloorvrij ) bleekmiddel toegestaan
   text
   Drogen in droogtrommel lage temperatuur ( 60 °C )
   text
   Zooltemperatuur ( 110 °C ) maximum
   text
   Professioneel natreinigen Mild proces
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen