Carenesse

Hamam washandje

Zijde
Carenesse
Hamam washandje
Zijde
  € 19,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  De stof van de zijden hamamwashandschoen heeft een gelijkmatige textuur en is iets fijner, maar niet zacht, zodat de stof een bijzonder zachte scrub kan geven.

  Effectieve peeling met water en kese.

  De traditionele Hamamwashandschoen, de Kese, wordt gebruikt op een huid die alleen met water is bevochtigd; er hoeft geen zeep of douchegel te worden toegevoegd. Strijk voor een scrub meerdere malen met de washandschoen in één richting over de vochtige huid en ga dan in de tegenovergestelde richting - over afzonderlijke delen van de huid of zelfs over het hele lichaam. Douche daarna eerst de losgemaakte huidcellen af en zeep je daarna in met een zeep naar keuze. De peeling met de Kese-handschoen is niet bedoeld voor elke dag, maar wordt aanbevolen als een grondige reiniging eens per week - vooral voor de mannenhuid. U hebt de keuze tussen de Hamam-washandschoen van een mengsel van geitenhaar en katoen voor een sterke scrub en een washand van zijde, die speciaal wordt aanbevolen voor de gevoelige huid.

  Kese gemaakt van puur natuurlijke materialen.

  Onze hamamwashandschoenen worden vervaardigd in een Turks familiebedrijf in Bursa, net geen 100 km ten zuiden van Istanbul. Daar weten ze niet alleen hoe de Kese traditioneel worden gemaakt, maar gebruiken ze ook eersteklas materialen. De weverij gebruikt - niet vanzelfsprekend voor dergelijke producten - alleen originele draden van zuivere, natuurlijke grondstoffen, waarvan de herkomst exact kan worden getraceerd. De garens hebben elk dezelfde dikte, zodat de weefsels die ervan worden gemaakt een zeer gelijkmatig weefsel vertonen, ze zijn duurzaam en slijtvast, en ze kunnen met of zonder zeep worden gebruikt.

  Exfoliëren en zuiveren zoals in de traditionele hamam.

  Het Turkse bad, de hamam, heeft een rijke traditie met een eeuwenoude geschiedenis. Indrukwekkende bewijzen van deze badcultuur zijn te vinden in de Arabische regio, zoals de Umayyad zomerresidentie "Quseir Amra", gebouwd in de 8e eeuw, 70 kilometer ten oosten van Amman, met zijn badzone die beroemd is om zijn fresco's. De badcultuur beperkt zich echter lang niet tot oogstrelende architectuur, maar is ook altijd een verfijnde culturele praktijk: in het Turkse stoombad doorloopt de bezoeker verschillende ruimten waarin de temperatuur langzaam wordt opgevoerd van 30 °C tot maximaal 55 °C, zodat de bloedsomloop zich aan de warmte kan aanpassen en niet overbelast raakt. Tegelijkertijd dient elk van de ruimtes zijn eigen doel: het vinden van rust bij het begin, de massage die het lichaam losmaakt en de huid zuivert, de waterdouches die de bloedsomloop verbeteren, de laatste rustfase die het reinigingsritueel afsluit. Een van de centrale elementen van de massage is het wrijven van het lichaam met een fijne washand, de kese, van zijde of geitenhaar, die dode huidcellen verwijdert en de huid effectief zuivert dankzij de poriën die door de warme stoom worden geopend. Na afloop heeft de huid een rozige gloed, een egalere teint en voelt ze soepel en zacht aan.

  Productinformatie

  Artikel nummer 15911

   Gemaakt in Turkije. L 23 × B 17 cm
   Gemaakt van 100% zijde.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen