Menu
Niewsbrief

Fabrikant

Werkhaus

Systeemmeubelen van WerkhausSysteemmeubelen van Werkhaus

Werkhaus bewijst dat duurzaam meubilair en kantoorgerei niet aan elkaar geschroefd of gelijmd hoeven te worden. De oprichters van het bedrijf uit Nedersaksen, Eva en Holger Danneberg, hebben voor hun lichte meubels een eenvoudig maar intelligent constructieprincipe ontwikkeld, waarbij de afzonderlijke elementen perfect in elkaar grijpen. Niets wiebelt of rammelt, en voor de montage is geen gereedschap nodig.

Montage zonder gereedschap. Bar-en-wedge verbinding 2.0

Werkhaus tekening 1Werkhaus tekening 1

1

Werkhaus tekening 1Werkhaus tekening 1

2

Werkhaus tekening 3Werkhaus tekening 3

3

De afzonderlijke onderdelen van robuuste, vormvaste HDF (high-density fibreboard) - een plaatmateriaal dat hoofdzakelijk bestaat uit fijne houtvezels, lijm en water - worden met CNC-machines nauwkeurig gesneden. De delen worden samengevoegd door de baan van het ene paneel, die aan beide zijden gegroefd is, door een gleuf in het tweede paneel te voeren en aan de buitenkant vast te zetten met een rubberen ring.

Kantoorbenodigdheden van WerkhausKantoorbenodigdheden van Werkhaus

De resulterende produkten zijn licht, verbazingwekkend stabiel ondanks de geringe materiaaldikte (slechts 3-6 mm), zeer functioneel en kunnen op elk moment zonder veel moeite worden gedemonteerd en gemonteerd. De technologie van de omkeerbare verbindingen, de keuze van de materialen en het machinaal fabricageprocédé maken het mogelijk complexe en tegelijk zeer goedkope produkten te vervaardigen. Het systeem kan worden toegepast op een grote verscheidenheid van voorwerpen. Zo produceert Werkhaus naast de klassiekers van het eerste uur (kantoormapjes, sorteerhulpjes, pennenbakjes) tegenwoordig bijvoorbeeld ook verkoopdisplays, vogelhuisjes, zitkrukjes en fietsmanden.

Duurzaam, sociaal en regionaal

Werkhaus laat ook zien dat eerlijke prijzen eerlijke handel niet uitsluiten. Vanaf het allereerste begin hebben de oprichters van het bedrijf veel belang gehecht aan ecologisch en sociaal bewustzijn. Hoe gek het ook mag klinken, de Dannebergs slagen erin betaalbare producten op verantwoorde wijze te produceren. Werkhaus communiceert transparant: in een 48 pagina's tellend duurzaamheidsverslag maakt het bedrijf bekend wat er tot nu toe is bereikt en waar er nog ontwikkelingspotentieel is. Wij vinden dat Werkhaus al veel bereikt heeft - hier zijn slechts een paar geselecteerde voorbeelden:

  • Voor de productie gebruikt Werkhaus uitsluitend inheemse houtvezelplaten van weinig vervuilende kwaliteit en papier van gerecycleerde kwaliteit of uit duurzame bosbouw. Alle gebruikte verven en was zijn vrij van giftige stoffen, schadelijke stoffen en oplosmiddelen.
  • Om de transportafstanden te beperken, werken wij zoveel mogelijk met leveranciers uit de omgeving.
    Werkhaus produceert uitsluitend in de hoofdvestiging van het bedrijf in Bad Bodenteich, Nedersaksen, en creëert zo werkgelegenheid in een landelijke regio.
  • Bij de selectie van werknemers legt Werkhaus de nadruk op gelijke kansen: op het vlak van handicaps, nationaliteit en geslacht.
  • De meeste werknemers komen uit de directe omgeving. Zij kunnen de eigen e-bikes van het bedrijf gebruiken om er te komen en ze gratis opladen aan het eigen elektrische oplaadstation.
  • Deze elektriciteit komt van de fotovoltaïsche installatie van het Werkhaus. Het bedrijf gebruikt alleen elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen.

De producten van Werkhaus in een oogopslag

Menu