Werkhof Am Park Schönfeld Werkhaus

Keukenbestek hout

Werkhof Am Park Schönfeld Werkhaus
Keukenbestek hout
  € 13,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Haptische ervaring. Keukengerei van natuurlijk hout

  Wij noemen het "keukenbestek" - de smalle versie kan afzonderlijk worden gebruikt als spatel of kooklepel; als u twee stuks tegelijk bestelt, kan het ook worden gebruikt als slabestek, bijvoorbeeld. En los van hun nut: de stukken zijn gewoon mooi. Ze worden gemaakt in een werkplaats voor mensen met een handicap in Noord-Hessen. Eerst worden vrij conventionele houtbewerkingsmachines gebruikt, met behulp waarvan uit twee verschillende houtsoorten - esdoorn en kersenhout - losse stukken worden gemaakt. Dan komt wat de oppervlakken zo aangenaam maakt om aan te raken: In drie bewerkingen worden de blanks geschuurd, gewaterd en opnieuw geschuurd - werk dat met de hand wordt gedaan.

  Omgaan met onbehandeld hout

  Voor het onderhoud van de gladde houten oppervlakken is het raadzaam van tijd tot tijd spaarzaam een beetje drogende (lijnzaad) of halfdrogende (walnoot of maanzaad) bakolie aan te brengen, hoewel het esdoornhout, dat van nature zeer licht tot lichtgrijs is, daar na verloop van tijd een wat gelige tint van krijgt. De roodachtige braune tint van het kersenhout wordt nog versterkt door de oliebehandeling - men zegt: "opgestookt".

  Productinformatie

  Artikel nummer 26512

   Schoonmaken met een beetje mild afwasmiddel onder stromend water. 1 stuk. Gemaakt van onbehandeld hout. Materiaaldikte 9 mm. Lengte 31 cm, breedte 5 cm. Kersenhout. Gewicht 80 g.
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen